Міндоходів спільно з громадськими радами шукатимуть оптимальних рішень для вдосконалення податкової та митної систем

Міндоходів спільно з громадськими радами шукатимуть оптимальних рішень для вдосконалення податкової та митної систем

13.11.13 13:56 0 1026
12 листопада 2013 року проведено засідання Громадської ради при Міністерстві доходів і зборів України, громадських рад при ГУ Міндоходів в областях, АР Крим, мм. Києві та Севастополі.
Вперше таке засідання відбулось у форматі відеоконференцзв'язку та зібрало більше 700 учасників з усіх регіонів України, в тому числі і членів Громадської ради при ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області, які є представниками інститутів громадянського суспільства.
Перед членами громадських рад виступив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, який зазначив: " Міністерство доходів і зборів України приділяє велику увагу інституту громадських рад. Вважаю, що це ефективний майданчик для пошуку найбільш оптимальних рішень для вдосконалення податкової і митної системи. Саме на це спрямовані сьогодні зусилля Міністерства. Пріоритетами у роботі Міністерства є: вдосконалення податкових і митних сервісів, в першу чергу, електронних; створення комфортних умов для ведення бізнесу, активізації міжнародної торгівлі; сприяння залученню інвесторів до кожного регіону."
Під час засідання Громадської ради учасники також обговорили пріоритети роботи Міністерства, викладені у п’ятирічній стратегії, актуальні питання податкової політики, зокрема, перспективи запровадження загального декларування доходів. За словами Міністра, запровадження цієї реформи дозволить створити компенсаційні механізми для зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.
Зі свого боку представники громадськості відзначили важливість такого діалогу із Міністерством та запропонували зробити практику проведення загальноукраїнських засідань громадських рад у форматі відеоселектору постійною.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ