Маєте житло? Проведіть звірку з органами доходів і зборів

Маєте житло? Проведіть звірку з органами доходів і зборів

13.11.13 20:59 0 863
Власники нерухомого майна до кінця 2013 року за бажанням можуть провести звірку кількості своїх об’єктів нерухомості та розмірів їх житлової площі. Така звірка допоможе уникнути непорозумінь при нарахуванні суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у наступному році.
Для проведення звірки платникам податку на нерухоме майно потрібно звернутися до територіальних органів доходів і зборів за місцем реєстрації з оригіналами документів про право власності на це майно. Якщо ж таку звірку не буде проведено, податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в Міндоходів.
Нагадаємо, що податок на нерухоме майно не сплачуватимуть власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. та власники будинків житловою площею до 250 кв. м. незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа – платник податку. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.
Коли ж площа нерухомості буде перевищувати зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір. Ставки податку будуть диференційовані – від 1 до 2,7% мінімальної заробітної плати.
Податок за 2013 рік власники нерухомості сплачуватимуть у 2014 році.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДПІ у м. Чернівцях: З ...
Наступна новина: Сольна вистава Наталії ...

КОМЕНТАРІ