Валентин Королюк: «Громада повинна впливати на розклад руху приміських поїздів»

Валентин Королюк: «Громада повинна впливати на розклад руху приміських поїздів»

13.11.13 20:53 0 1106
До народного депутата Валентина Королюка часто надходять скарги від жителів Здолбунівського, Дубенського та Радивилівського районів на відміну руху електропоїздів сполученням Здолбунів – Красне (відправлення зі Здолбунова о 18.16) та Красне – Рівне – Здолбунів (відправлення з Красного о 7.30).
Як відомо, рух електрички Здолбунів – Красне був відновлений перед виборами 2012 року, а вже за два місяці після них – електричку знову скасували. Мовляв, нерентабельна.
Ще у лютому цього року народний депутат звернувся із депутатським запитом до Міністерства інфраструктури з вимогою відновити курсування вказаного електропоїзда. Відповідь на депутатський запит від міністерства була однозначна: «відновлення курсування приміського поїзда №6381/6382 на сьогодні не планується». А Львівська залізниця взагалі знайшла ідеальний, на її думку, вихід з ситуації: щоб органи місцевого самоврядування, громади яких зацікавлені у відновленні курсування приміського поїзда Здолбунів – Красне – Здолбунів, профінансували… купівлю нового електропоїзда.
Ситуація з транспортним залізничним приміським сполученням у вечірній та ранішній час між Здолбунівським, Дубенським та Радивилівським районами дуже напружена. Люди, які працюють у Здолбунові, в Дубенському, Здолбунівському районах та в обласному центрі, у вечірній час не можуть дістатися електричкою додому, і змушені чотири години чекати наступного електропоїзда.
Відтак мешканці Здолбунівського району звернулися до Валентина Королюка з проханням вплинути на Міністерство інфраструктури, щоб принаймні змінити графік руху електропоїзда – з метою, щоб люди безболісно могли б дістатися на роботу і додому. Але Міністерство інфраструктури вирішило показати опозиційному депутату, «хто в домі господар», і продемонструвало власну незворушність. Воно безапеляційно заявило, що в розкладі руху електропоїздів нічого змінювати не буде, а пропонує громадянам «користуватися приміськими поїздами згідно з існуючим графіком руху поїздів або альтернативними видами транспорту».
Відтак така відповідь міністерства спонукала народного депутата Валентина Королюка підготувати законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про залізничний транспорт» щодо забезпечення додаткових гарантій населенню на пасажирські перевезення», який сьогодні зареєстрований у парламенті під числом 3604. На думку Валентина Королюка, територіальні громади через органи місцевого самоврядування повинні впливати на графіки, розклади та маршрути руху приміських поїздів. Звісно, за умови врахування технічних аспектів.
За умови прийняття закону №3604, органи управління залізничним транспортом будуть зобов’язані погоджувати зміни графіків, розкладу та маршрутів руху транспорту з органами місцевого самоврядування на територіях, населення яких стосуються ці зміни.
Крім того, законопроект, розроблений Валентином Королюком, передбачає, що «головним завданням залізниці у взаємодії з іншими видами транспорту є перевезення пасажирів із забезпеченням максимально можливого рівня зручностей і безпеки, економічно збалансованого рівня тарифів, неухильного дотримання графіків, розкладу та маршрутів руху».
«Залізниця повинна перестати бути «державою в державі» і у своїй діяльності враховувати інтереси простих людей», – зазначає Валентин Королюк.

Прес-служба Народного депутата Валентина Королюка
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Депутати-свободівці ...

КОМЕНТАРІ