"Нововолинськтеплокомуненерго" дискримінує споживачів, які мають автономні системи опалення

"Нововолинськтеплокомуненерго" дискримінує споживачів, які мають автономні системи опалення

14.11.13 08:04 0 1413
Комунальне підприємство "Нововолинськтеплокомуненерго" порушує правила нарахування тарифів за оплату тепла квартиронаймачам із автономними системами опалення, ігноруючи відповідні нормативні документи та роз'яснення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України. Про це йдеться у депутатському запиті до прокурора міста Нововолинськ Олексія Решетника та Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова, який 13 листопада 2013 року під час сесії Волинської облради озвучив голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександр Пирожик.

До депутата-свободівця надійшло колективне звернення мешканців Нововолинська та селища Жовтневе, які обладнали свої приватизовані квартири в багатоквартирних будинках автономними системами опалення. Заявники стверджують, що КП "Нововолинськтеплокомуненерго" неправомірно нараховує їм плату за неіснуюче надходження тепла від ізольованих стояків.

Зі слів заявників, їхні намагання у цивілізований спосіб розв'язати цю проблему викликають нерозуміння адміністрації комунального підприємства, яка ігнорує відповідні нормативні документи та роз'яснення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Як можна зрозуміти з відповіді, що надійшла з профільного міністерства, нововолинським тепловикам рекомендували: у випадку виникнення спірних питань при визначенні кількості тепла, яку втрачають транзитні стояки, що проходять через квартиру, укласті договір зі спеціялізованою організацією для здійснення енергоаудиту будинку та транзитних стояків зокрема.

Як стверджують заявники, цієї рекомендації Міністерства з питань ЖКГ у Нововолинську досі не виконали. Мотивація така: "Оскільки на підприємстві відсутні кошти на проведення такого роду робіт, виконати рекомендацію Міністерства немає можливості, тому ми вимушені користуватися розрахунковим методом визначення тепловтрат транзитними стояками, який наведений у проєктній документації". Таким чином, вважають заявники, у Нововолинську продовжують практикувати "комунальний колгосп", при якому місцеві тепловики користуються застарілим розрахунковим методом визначення тепловтрат.

Заявники просять втрутитися в ситуацію і захистити споживачів, які встановили автономне опалення, від свавілля керівництва КП "Нововолинськтеплокомуненерго", яке, з їхніх слів, замість виконувати Закон, як це роблять в інших містах України, постійно погрожує їм судами та додатковими судовими витратами.

У своєму запиті Олександр Пирожик вимагає здійснити перевірку правомірності нарахувань КП "Нововолинськтеплокомуненерго" оплати за тепловіддачу транзитних стояків квартиронаймачам із автономними системами опалення, а в разі виявлення порушень – вжити невідкладних заходів задля їхнього усунення та недопущення подібного в майбутньому.

Також свободівець вимагає дати правову оцінку діям (бездіяльности) посадових осіб КП "Нововолинськтеплокомуненерго", зокрема щодо врегулювання питань, пов'язаних із визначенням витрат теплоти від транзитних трубопроводів на обігрів приміщення, в якому вони проходять; розглянути питання щодо притягнення винних до відповідальності, встановленої законом.

Втім, депутати з Партії регіонів відмовилися підтримати зазначений запит, тому він буде оформлений як депутатське звернення і додатково скерований до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За фактом ДТП з участю ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ