В Луцьку 3 грудня - Міжнародний день інвалідів

В Луцьку 3 грудня - Міжнародний день інвалідів

14.11.13 14:02 0 963
Міжнародний день інвалідів щорічно відзначають 3 грудня. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році.

Основною метою всіх заходів, які присвячені Міжнародному дню інвалідів, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя інвалідів поліпшувалися і були комфортними для них, адже на долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Відбудуться й заходи з відзначення Міжнародного дня інвалідів у Луцьку. Відповідне розпорядження підписав перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Зокрема, розпорядженням передбачено протягом листопада – грудня провести в амбулаторно-поліклінічних закладах міста місячник «Зверни увагу на людину із особливими потребами».

3 грудня о 15.00 у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька відбудеться святковий вогник за участю художньо-самодіяльних колективів. Для осіб, які перебувають на обліку в терцентрі, напередодні свята, 2 грудня, буде організована лекція на тему «Інвалід – це не клеймо». У їдальні цього соціального закладу експонуватиметься виставка мистецьких виробів інвалідів, які перебувають тут на обліку.

У Палаці культури міста Луцька відбудеться благодійний концерт інвалідів «Повір у себе». Початок о 15.00.

Протягом листопада – грудня управління освіти організує учнівські благодійні акції зі збору м’яких іграшок, дитячих книг для дітей-інвалідів до Дня Святого Миколая, у навчальних закладах міста – години спілкування «Дивись на нас, як на рівних». 2 грудня об 11.00 відбудеться VІІІ мистецький інтегрований фестиваль «Забавляночка скликає друзів».

Управління культури міської ради 3 грудня у Теремнівському будинку культури організує благодійний концерт «Ми багатіємо душею». Початок об 11.00.

У бібліотечних установах міста також відбудеться ряд заходів. Зокрема, у бібліотеці-філії № 11 – година спілкування «Щоб не згасла надія» о 14.00 год. 3 грудня.

28 листопада – 4 грудня – виставка робіт Волинської обласної благодійної організації «Астом-Волинь» у бібліотеці-філії №10 «Світ добра і любові», у бібліотеці-філії №5 у ці ж дні – викладка літератури «Знайдіть у своєму серці місце для милосердя». Протягом грудня у бібліотеках навчальних закладів експонуватимуться виставки літератури «Душі людської доброта».

Тож відкриймо свої серця для добра, створімо для людей з обмеженими можливостями такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові працівники ДАІ ...
Наступна новина: На Тернопіллі обласна ...

КОМЕНТАРІ