Тарас Яковлев взяв участь у відзначенні Дня української писемності та мови

Тарас Яковлев взяв участь у відзначенні Дня української писемності та мови

14.11.13 16:50 0 1070
«Мова – втілення думки. Що багатша думка – то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її!»

Максим Рильський

9 листопада — День української писемності та мови.

У Луцькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей» уже стало традицією відзначати цей день. Усі приходять у вишиванках, пишуть Всеукраїнський диктант національної єдності.

У рамках відзначення Дня української писемності та мови було проведено свято, на якому учні молодших класів декламували вірші відомих поетів. Кожен твір вшановує нашу співочу, рідну мову, яка особливо ніжно звучить із дитячих уст.

Напередодні проведено акцію «Подаруй книгу бібліотеці». Фонд книгозбірні поповнився літературою різної тематики. Найактивнішими учасниками були визначені класи: 7-Б, 6-А, 9-Б. Дирекція школи відзначила класні колективи подяками.

Для 7-Б, класу-переможця, під керівництвом Оксани Власюк, була організована зустріч із поетесою Волині – Тетяною Яков’юк – членом спілки письменників України. В дарунок для шкільної бібліотеки вона презентувала чотири збірки своєї поезії з автографом та диск із піснями та віршами у виконанні дуету «Простір музики».

До акції «Подаруй книгу бібліотеці» долучились Тарас Яковлєв заступник міського голови, депутати міської ради Євгеній Ткачук та Микола Яручик. Вони подарували підбірку літератури для читачів різного віку.

Мета та завдання кожної школи створювати для своїх учнів місце, де вони можуть відчути себе дітьми – «територія дитинства».

Директор школи Юлія Гринчук презентувала недавно створений дитячий куточок для наймолодших читачів. Тут можна вибрати книжечку на будь-який смак: українські народні казки, казки народів світу, збірки легенд про рідну землю, українські прислів'я, лічилки, скоромовки.

Іграшки, казки, мультики, ігри – це дитинство.

Зайчик, ведмедик, тигреня та інші іграшки допоможуть дітям відтворити сюжети улюблених казок.

Для ознайомлення із навколишнім світом до послуг учнів – широкий вибір природничої літератури.

Для бібліотеки було придбано телевізор та DVD-плеєр. Наймолодші школярі можуть переглянути мультфільми українською мовою. Фільмотека поповнюється електронними виданнями: довідковими, творами художньої, науково-популярної, навчальної літератури. Ці надбання використовують й учні, і вчителі під час проведення уроків та підготовки до них.

Ми сподіваємось, що «територія дитинства» до вподоби учням, від наймолодшого до найстаршого, тому що мета – максимально забезпечити дитячі та читацькі потреби школярів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські УБОЗівці ...

КОМЕНТАРІ