В Закарпатській області перечинських школярів знайомили з професією міліціонера

В Закарпатській області перечинських школярів знайомили з професією міліціонера

14.11.13 11:41 0 854
«Я хочу бути міліціонером» - з таким гаслом для 11-класників Тур'я-Реметівської загальноосвітньої школи, що на Перечинщині, днями було проведено екскурсію до Ужгорода: в спецпідрозділ міліції «Беркут» та в музей історії органів внутрішніх справ Закарпатської області.

Питанням вибору професії шні 11-класники повинні перейматися завчасно, оскільки необхідно здати загальне незалежне оцінювання з відповідних предметів, вступити до відповідного навчального закладу, аби, здобувши освіту, працювати за бажаним фахом. Начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей висловив сподівання на те, що екскурсія допоможе учням трохи ближче познайомитися з роботою міліціонера, допоможе зорієнтуватися серед безлічі гарних і достойних професій. І, можливо, саме дехто з учнів знайде для себе відповідь на важливе питання: «Ким стати в майбутньому?».

В «Беркуті» учні почули цікаву розповідь про історію створення спецпідрозділу, про різні види зброї та правила її застосування. Звичайно, як кажуть, краще один раз побатичи, ніж сто разів почути. Тому одразу учням продемонстрували і саму зброю, і спецзасоби, і засоби індивідуального захисту. Юнаки приміряли бронежилети та каски, спостерігаючи, як вміло та вправно працівники спецпідрозділу, дотримуючить усіх заходів безпеки, орудують зброєю. У спортивній залі присутнім продемонстрували прийоми рукопашного бою. Бажаючих працювати у «Беркуті» було хоч одбавляй, але несподіванкою стало те, що ними виявилися… переважно дівчата.

Після того всі подалися до музею історії органів внутрішніх справ Закарпатської області, де науковий співробітник музею Іван Пранничук провів для учнів невеличкий екскурс в історію, розповівши про колишніх очільників управління міліції. Одинадцятикласники з неприхованим інтересом вивчали експонати музею, особливо припав їм до душі один з варіантів першого калькулятора, мотоцикл, зібраний по деталях самими працівниками ОВС. Діти чемно та тихенько вичитували написи внизу експонатів і поміж собою розмірковували про їх призначення та застосування. Було видно відразу, що їм цікаво. Додому не хотілося нікому. На згадку учні залишили запис у книзі відгуків. Отже, екскурсія вдалася!

Діти, яких назбирався повний автобус, щиро дякували начальнику Перечинської міліції Віктору Ребрею та районному відділу освіти за турботу про них та нові враження від змістовної екскурсії.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ