На Ужгородщині пройшли командно-штабні навчання з питань ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах осінньо-зимового періоду

На Ужгородщині пройшли командно-штабні навчання з питань ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах осінньо-зимового періоду

14.11.13 15:24 0 971
12 листопада рятувальники спільно з Ужгородською райдержадміністрацією та службами життєзабезпечення району провели командно-штабні навчання щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з ускладненням погодних умов на території Ужгородського району.

За тактичним задумом, 12 листопада по всій території Ужгородського району спостерігалися сильні опади у вигляді налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовина та зниження температури повітря до 4-9 градусів морозу. Як наслідок, у снігових заторах у напрямку населених пунктів Циганівці–Стрипа–Ярок опинилися маршрутні автобуси та легкові автомобілі. Від налипання великої кількості снігу, на проїжджу частину в напрямку населених пунктів Стрипа та Ярок попадали дерева. Також ці села залишилися знеструмленими…

Першими на допомогу населенню залучаються пожежно-рятувальні підрозділи Державного пожежно-рятувального загону м. Ужгород та спецтехніка Аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного Управління ДСНС. Проводиться профілактична робота з населенням даних населених пунктів щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Далі в Ужгородській районній державній адміністрації відбувається позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі представників органів влади, місцевого самоврядування, рятувальників, міліції, райелектромереж, райавтодору та ПАТ «Укртелеком». На засіданні оцінюється обстановка та приймаються відповідні рішення та доручення службам життєзабезпечення району щодо надання оперативної допомоги місцевому населенню та потерпілим у снігових заторах.

За словами начальника Управління ДСНС у Закарпатській області Мирослава Щербея, основним завданням у даній змодельованій ситуації є відпрацювання оперативності та злагодженості в роботі всіх служб життєзабезпечення району, адже досягнення мети та мінімізація наслідків надзвичайних ситуацій відбувається лише завдяки спільними зусиллями.

Далі представники комісії відвідали пожежно-рятувальні підрозділи та райавтодор аби перевірити стан техніки та аварійно-рятувального спорядження, які застосовуються для проведення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт.

Як повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Ужгородської районної державної адміністрації Роман Малко, за наслідками командно-штабних навчань буде складено відповідний акт з урахуванням всіх пропозицій представників служб життєзабезпечення для прийняття рішень та вирішення питань забезпечення безпечної життєдіяльності населення Ужгородського району та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, що виникатимуть на території Ужгородського району впродовж осінньо-зимового періоду.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ДПІ у Франківському ...
Наступна новина: Спростування інформації про ...

КОМЕНТАРІ