На Хмельниччині рятувальники роз’яснюють громадянам основи безпечної життєдіяльності в осінньо-зимовий період

На Хмельниччині рятувальники роз’яснюють громадянам основи безпечної життєдіяльності в осінньо-зимовий період

14.11.13 14:46 0 856
У зв’язку з настанням осінньо-зимового опалювального сезону, часу, коли розпочинається інтенсивне використання всіх можливих приладів для обігріву, небезпека виникнення пожеж набирає загрозливих масштабів. Лише з початку року на території Хмельниччини в житловому секторі виникло 562 пожежі, вогонь забрав життя 50 людей.

Щоб запобігти нещадному лиху, співробітники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області повсякчас проводять роз’яснювальну роботу серед населення. Так, протягом листопада рятувальники Ярмолинеччини спільно з працівниками територіального центру соціального захисту населення провели подвірні обходи одиноких, пристарілих громадян, неблагополучних та багатодітних сімей, які проживають на території Ярмолинецької селищної ради. Лише у 2013 році в районі зареєстровано 28 пожеж, внаслідок яких пішло з життя шість осіб. Під час обходу перевірено стан утримання опалювальних печей, електромереж, проведенні інструктажі з питань пожежної безпеки. Громадянам вказано на недоліки, які в майбутньому можуть призвести до пожеж, а саме – відсутність перед топковими дверима металевих листів та зберігання біля них горючих матеріалів, розміщення над опалювальними печами одягу для сушіння.

Шановні громадяни!

Пам’ятайте, що кожен, хто користується приладами пічного опалення, повинен стежити за тим, щоб піч у домі була завжди в справному стані, без тріщин у кладці.

В місцях, де горючі конструкції будівель примикають до димарів і печей необхідно передбачати протипожежні розподіли із цегли розмірами не менше 38 см.

Якщо підлога перед топкою дерев’яна - необхідно прибити до підлоги металевий лист розміром 50 х 70 см.

Стежте за тим, щоб біля грубок і печей не сушились дрова, не розвішувались речі ближче ніж 0,7 м, не стояли столи, стільці, шафи та ліжка.

Розпалювати дрова в печі чи грубці керосином або бензином категорично забороняється. Ці речовини під час підпалення вибухають, при цьому полум'я спрямовується не в димар, а в кімнату і може обпалити обличчя або призвести до загоряння речей, що знаходяться поблизу печі.

Ні в якому разі не слід залишати печі, що горять без догляду, чи доручати це робити дітям.

Грубки треба закінчувати топити до того часу, як сім'я піде відпочивати, адже пожежа особливо небезпечна вночі, коли всі люди сплять.

Пам’ятайте, Ваша безпека та залишок у родинах, завжди у Ваших руках.

Б.М. Антонюк,

Провідний інспектор Ярмолинецького

РС ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Сесія Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ