На Хмельниччині проведена екскурсія на виставці пожежно-рятувальної служби для учнів підшефної школи

На Хмельниччині проведена екскурсія на виставці пожежно-рятувальної служби для учнів підшефної школи

14.11.13 17:15 0 1016
13-го листопада на виставці пожежно-рятувальної служби Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області відбулась екскурсія для дітей підшефної загальноосвітньої школи с. Сутківці Ярмолинецького району.

Під час екскурсії юні глядачі із захопленням розглядали раритетні та сучасні засоби пожежогасіння, історичні фотографії і експонати. З неабиякою зацікавленістю учні школи слухали розповідь про історію розвитку та сучасність рятувальної служби Хмельниччини.

Особливу увагу дітей фахівці Головного управління звернули на дотримання правил пожежної і техногенної безпеки у побуті та правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Серед юнаків та дівчат розповсюджені пам’ятки та листівки попереджувального характеру.

Всі учасники екскурсії також мали змогу відвідати пожежно-рятувальну частину, яка розташована поблизу виставки пожежно-рятувальної служби Головного управління. Діти побачили в дії пожежне та рятувальне обладнання, а найбільший захват у них викликав струмінь води з пожежного ствола.

Рятувальники продемонстрували школярам, як важкий пожежний автомобіль можна з легкістю підняти з допомогою пневматичної гумової подушки, гідравлічними ножицями розрізати метал. Також діти спробували вдягати захисний одяг рятувальника.

Пожежні автомобілі, мужні рятувальники та спеціальне обладнання, яке допомагає під час ліквідації надзвичайної ситуації, усе, що учні школи раніше бачили лише на картинках та у підручнику, ожило на їхніх очах.

Після побаченого та почутого діти ще тривалий час жваво обговорювали побачене, а деякі навіть цікавились, як їм найшвидше стати рятувальниками.

ГУ ДСНС України

У Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ