На Львівщині високий показник влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання

На Львівщині високий показник влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання

14.11.13 09:32 0 863
12 листопада в приміщенні обласної державної адміністрації відбулась нарада з питань соціального захисту дітей, у якій взяли начальники служб у справах дітей районних державних адміністрацій виконкомів міст обласного значення та відділів у справах дітей районних адміністрацій міста Львова.

Під час наради обговорено питання про стан виконання Указів та доручень Глави держави у сфері захисту прав дитини, про реалізацію плану заходів з виконання у 2013 році Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року у Львівській області, питання виконавської дисципліни та якості підготовки документів.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис відзначив, що в області високий показник влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання. Водночас, за його словами, відсоток влаштування дітей зазначеної категорії нижчий від загальноукраїнського та обласного спостерігається у Золочівському, Стрийському, Кам’янка-Бузькому районах та містах Стрий, Червоноград, Самбір.

Керівникам служб у справах дітей райдержадміністрацій вказано на необхідність реалізації права дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування на виховання у сім’ї, а саме влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу та активізувати роботу з реалізації плану заходів з виконання у 2013 році Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року у Львівській області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Хочемо, щоб міліціонери ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ