У Львівській області громадська рада при облдержадміністрації розглянула орієнтовний план консультацій з громадськістю на 2014 рік

У Львівській області громадська рада при облдержадміністрації розглянула орієнтовний план консультацій з громадськістю на 2014 рік

14.11.13 10:58 0 812
У приміщенні Львівського палацу мистецтв відбулося засідання Громадської ради при облдержадміністрації з метою обговорення проекту Орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2014 рік. Участь в обговоренні взяла заступник голови ОДА Ірина Романів.

Зазначимо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» обласна державна адміністрація щороку складає орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю, з урахуванням пропозицій громадської ради, який до початку року повинен бути затверджений та оприлюднений на офіційному веб-сайті ОДА. Додамо, що на інтернет-порталі облдержадміністрації також оголошено проведення консультацій з громадськістю у формі публічного громадського обговорення щодо згаданого орієнтовного плану, які триватимуть до 6 грудня 2013 року.

Під час засідання члени Громадської ради висловили ряд зауважень щодо питань, які планується винести на розгляд, та орієнтовних заходів, а також обговорили форми співпраці громадської ради та облдержадміністрації. В основному пропозиції до плану проведення консультацій з громадськістю на 2014 рік стосувались доповнення його питаннями у галузі економіки та фінансової діяльності, а також чіткій поетапності проведення запланованих заходів. Було запропоновано також залучати представників наукових кіл до обговорення звітів, передбачених у плані.

Як прокоментувала Ірина Романів, формування плану консультацій з громадськістю на 2014 рік є надзвичайно важливим для належного розвитку громадянського суспільства в області та Україні загалом.

«На сприяння розвитку громадянського суспільства є одним з основних стратегічних завдань та пріоритетів державної влади, на цьому наголошує і Президент України. Громадській раді надано першочергове право подання пропозицій та зауважень до проекту Орієнтовного плану консультацій з громадськістю. Адже її ефективна робота є запорукою належної та результативної співпраці держави та громадськості. Натомість обласна державна адміністрація уважно враховуватиме усі пропозиції та зауваження. Розбудова громадянського суспільства є нашою спільною справою», – зазначила І.Романів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині лави ...
Наступна новина: Рівненщина: допоможіть ...

КОМЕНТАРІ