У Львові працівники ДАІ застерігають пішоходів від помилок на дорозі

У Львові працівники ДАІ застерігають пішоходів від помилок на дорозі

14.11.13 13:59 0 967
Аби застерегти пішоходів від помилок на дорозі, у Львові працівники Державтоінспекції проводять із порушниками профілактичні бесіди. Такі заходи відбуваються у місті в рамках Національного Тижня безпеки дорожнього руху, що триває в Україні з 11 по 17 листопада.

У понеділок до правоохоронців приєдналися й журналісти: під час спільного рейду виявляли пішоходів-порушників.

Захід проходив на вулиці Городоцькій, неподалік від приміського вокзалу. Хоча пішохідний перехід усього за кілька метрів, люди вперто переходили дорогу у невстановленому місці. І це, незважаючи на доволі інтенсивний рух.

Навіть присутність телекамери не зупиняла порушників.

Правоохоронці нагадують: така поведінка на дорозі може мати вкрай важкі наслідки, особливо, у темну пору доби!

На запитання журналістів, чому порушують правила, - люди відповідали по-різному. Хтось говорив, що так «зручніше» та «ближче», хтось виправдовувався, що дуже поспішав… Дехто просто відмовчувався, ховаючи очі.

Працівники Державтоінспекції пояснювали порушникам: легковажність та поспіх на дорозі дуже небезпечні. Та й чи варті кілька «зекономлених» хвилин втраченого здоров’я та життя?

Ще один профілактичний рейд відбувався вже ввечері у центральній частині міста. Заклопотані перехожі, повертаючись з роботи додому, намагались скоротити шлях та переходили дорогу навскіс.

Правоохоронці відзначають - у темну пору доби людям слід бути особливо уважними й обережними. Адже саме у цей час вони стають практично непомітними на дорозі, тож ризик потрапити у ДТП зростає у рази.

Спілкуючись із пішоходами, працівники ДАІ нагадали їм про цю особливість осінньо-зимового періоду та порадили використовувати на верхньому одязі світлоповертаючі елементи, або ж носити спеціальні браслети, що відбивають світло фар у темряві.

За десять місяців цього року у Львові трапились 234 наїзди на пішоходів, внаслідок яких 21 людина загинула, ще 229 – отримали травми. Понад 40% цих пригод сталися з вини пішоходів.

Слід зазначити, що за порушення ПДР пішоходами, зокрема, непокору сигналам регулювання дорожнього руху, перехід проїзної частини у невстановлених місцях чи безпосередньо перед транспортним засобом, що наближається, - передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 51 до 85 гривень або ж попередження.

З початку року працівники Державтоінспекції міста Львова склали на пішоходів-порушників понад 800 адміністративних протоколів.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку 3 грудня - ...

КОМЕНТАРІ