Львівська ОДА підготувала список заходів до проекту Угоди щодо соціально-економічного розвитку області

Львівська ОДА підготувала список заходів до проекту Угоди щодо соціально-економічного розвитку області

14.11.13 15:01 0 910
Департамент економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації підготував заходи до проекту Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою на 2014-2018 роки, які сформовані за пропозиціями постійних комісій обласної ради, департаментів та управлінь облдержадміністрації.

Слід зазначити, що за результатами розгляду проекту Угоди на останньому засіданні постійних комісій обласної ради, яке відбулось 28 жовтня, враховано пропозиції депутата обласної ради Остапа Стахіва в частині проведення протиаварійних, ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури, історії і монументального мистецтва, зокрема на таких об’єктах: замковий комплекс в с. Свірж Перемишлянського району, Поморянський замок Золочівського району та П’ятничанська вежа Жидачівського району.

Загалом в проект Угоди включено майже 300 проблемних питань (об’єктів) з орієнтовним обсягом фінансування понад 15 млрд. грн. з усіх джерел фінансування, у тому числі за рахунок державного бюджету – 13 млрд грн (86%).

Це і розвиток промислових виробництв, агропромислового потенціалу, дорожньо-транспортної інфраструктури, будівництво закладів охорони здоров’я, введення в дію шкіл-новобудов та дошкільних закладів, розвиток соціальної та спортивної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини, подолання негативної соціальної та екологічної ситуації, заходи житлово-комунального господарства, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та інше.

Слід зазначити, що найбільше об’єктів включено в пріоритетний напрям – Розвиток людського та соціального потенціалу.

Зокрема, на будівництво та реконструкцію соціально-важливих об’єктів в галузях охорони здоров’я, освіти, культури та збереження історико-культурної спадщини пропонується 150 заходів з орієнтовним обсягом фінансування 1368,9 млн грн.

На розвиток спортивної інфраструктури пропонується 6 важливих об’єктів до проведення у м. Львові матчів Чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році та проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на суму 7381,2 млн грн.

На розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури запропоновано 30 об’єктів на загальну суму 3656,0 млн.грн., у тому числі за рахунок державного бюджету – 3445,2 млн.грн.( 94,2% ).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сесія Тернопільської ...
Наступна новина: Луцьк: у міській раді ...

КОМЕНТАРІ