У Львові проходить семінар для журналістів, які висвітлюють надзвичайні ситуації

У Львові проходить семінар для журналістів, які висвітлюють надзвичайні ситуації

14.11.13 17:02 0 956
На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій проходить міжнародний семінар для журналістів, які висвітлюють надзвичайні події. Участь у семінарі взяли керівники прес-служб, зокрема, керівник відділу зв’язків з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, представники національних та регіональних ЗМІ з України, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Грузії та Молдови.

Основним завданням семінару є підвищення рівня знань журналістів щодо сучасних методів донесення до громадян питань, які стосуються попередження виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечення готовності рятувальних підрозділів до реагування на них.

Експерт програми PPRD EAST Володимир Кузнєцов представив учасників семінару, серед яких: заступник начальника рятувальної служби МНС Вірменії Миколай Григорян та помічник міністра – керівник прес-служби МНС Республіки Білорусь Віталій Новицький.

До семінару також залучили керівника проекту «101 Служба порятунку» телеканалу ZIK Оксану Сахаревич, яка охоче поділилася своїм досвідом по висвітленню надзвичайних ситуацій та взаємодії з ГУ ДСНС України у Львівській області.

У результаті проведення такого заходу, усі учасники очікують налагодження системи взаємоінформування між аварійно-рятувальними службами, працівниками ЗМІ та громадськістю на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Також всі сподіваються на підтримання тенденції публікування об’єктивних матеріалів в пресі про роботу рятувальних підрозділів. Окрім цього, на семінарі обговорили та розробили посібник програми PPRD East для журналістів-надзвичайників.

З усіма присутніми провели тренінг по наданню першої домедичної допомоги в надзвичайних ситуаціях, використанню первинних засобів пожежогасіння та психології поведінки при роботі у небезпечних умовах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські УБОЗівці ...
Наступна новина: За тиждень у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ