У Львівській області очільника Рава-Руської "Свободи" викликали на допит до міліції через святкування річниці Листопадового чину

У Львівській області очільника Рава-Руської "Свободи" викликали на допит до міліції через святкування річниці Листопадового чину

14.11.13 13:17 0 883
13 листопада 2013 року голову Рава-Руської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Миколу Зінька викликали на допит до міліції, щоб він дав пояснення стосовно відзначення річниці Листопадового чину. Як з'ясувалося, міський голова Ірина Верещук звернулася до начальника ГУ МВСУ у Львівській області Олександра Рудяка з вимогою притягнути до відповідальності організаторів та учасників смолоскипного маршу, що відбувся в Раві-Руській з нагоди 95-ї річниці Листопадового чину.

Міський голова Рави-Руської поскаржилася в обласну міліцію на те, що під час святкування в пам'ять про полеглих героїв пролунала урочиста сальва.

Як зазначили в Рава-Руській "Свободі", і міську владу, і міліцію попередили про проведення заходу заздалегідь. Під час маршу міжнародною трасою Львів – Рава-Руська колону активістів супроводжувала патрульна машина. Варто також зазначити, що на цвинтарі біля могил Січових Стрільців була виставлена почесна варта з макетами зброї. Пізніше, під час виконання Гімну України, варта традиційно віддала урочисту сальву.

Депутат Львівської обласної ради, голова Жовківської районної організації ВО "Свобода" Володимир Тістик наголосив, що у всьому світі воїнів, які загинули в бою, вшановують сальвою – символічними пострілами в небо. "За останні роки в нашому районі відбулися десятки заходів, де лунала сальва, були також відтворення боїв. Такі акції допомагають нам відроджувати правдиву історію, виховувати молодь на достойних прикладах. Тому ми в жодному разі не будемо зважати на закиди людей, для яких жертва героїв не має значення. Самореклама міського голови Рави-Руської дійшов уже до того, що вона не дозволяє людям віддати належної шани загиблим воїнам", – зазначив націоналіст.

Нагадаємо, 1 листопада 2013 року за ініціативи Рава-Руської міської організації ВО "Свобода" відбулася смолоскипна хода, присвячена вшануванню пам'яти героїв Листопадового чину та проголошенню ЗУНР. Окрім маршу, на цвинтарі відбулася панахида над могилами Січових Стрільців, а також урочисте віче. Загалом у заході брали участь майже пів тисячі равчан (частина людей ішла маршем, решта долучилися до панахиди на цвинтарі). Ініціативу свободівців підтримало місцеве духовенство – священики трьох конфесій. Також до заходу долучилася місцева організація Союзу українок, депутати міської і Жовківської районної рад.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ