В Житомирській області під час уроку безпеки рятувальники подарували дітям із вадами зору позитивні емоції та знання

В Житомирській області під час уроку безпеки рятувальники подарували дітям із вадами зору позитивні емоції та знання

14.11.13 08:05 0 938
13 листопада в рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності діти зі зниженим зором Житомирської спеціалізовано ЗОШ – інтернат І-ІІІ ст. завітали до виставки-музею цивільного захисту населення Управління ДСНС України у Житомирській області.

Гості закладу вперше змогли на власні очі ознайомитися із історією становлення пожежної охорони в Україні взагалі та на Житомирщині зокрема. Екскурсія музеєм розпочалася з другої зали. Із захопленням та цікавістю діти розглядали музейні експонати часів 19 століття. Їхній увазі було представлено зразки ємностей для подачі води та пожежну підводу, якими у ті далекі часи оперували під час гасіння пожеж вогнеборці понад сотні років тому.

Не менш цікавими для маленьких гостей було сучасне устаткування рятувальників. Діти залюбки прослухали розповідь фахівця музею про костюми та техніку, що її використовують .

Зразком мужності та звитяги стали для відвідувачів історії порятунку бійцями ДСНС та простими громадянами людей під час пожеж та інших нещасних випадків. Та чи не найбільше вразили малечу приклади героїзму пожежників, які під час виконання службових обов'язків загинули, рятуючи інших.

Остання зала яку відвідали школярі присвячена пожежній безпеці та приладам, що допомагають запобігати пожежам як на великих підприємствах, так і в домашніх умовах. Дітям

було продемонстровано звуки сирен, які подають прилади, що виявляють з

адимлення чи займання, діораму, що наживо показувала роботу блискавковід

воду.

Від природних стихій школярі перейшли до пожеж у житловому будинку. На окремих діорамах маленьким відвідувачам було показано, як не вимкнені праска, телевізор та світло і порушення правил пожежної безпеки за 5-6 хвилин перетворюють квартиру на руїну. На прикладі експонатів дітки самі розповіли, які порушення призвели до таких наслідків.

На кожному етапі екскурсії фахівці виставки – музею нагадували дітлахам важливі уроки безпечної життєдіяльності - це і правила поводження під час грози, на воді, при виявленні вибухонебезпечних предметів та особливо наголошувалося на правилах пожежної безпеки у побуті.

На завершення лекції діти переглянули документальний фільм про надзвичайні події та ситуації, що трапилися на території області протягом 2013 року та дитячу телепрограму “Школа незвичайних наук” щодо правил поведінки взимку.

Залишаючи стіни виставки - музею, маленькі гості висловили слова вдячності співробітникам ДСНС та сподівання, що невдовзі знову зустрінуться із рятувальниками. Адже відвідини музею чи пожежної частини окрім позитивних емоцій дарують малечі ще і такі необхідні щодня знання.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ