У Рівненській області за актами прокурорського реагування державі відшкодовано 14 млн.грн. заборгованості за спожитий природний газ та теплову енергію

У Рівненській області за актами прокурорського реагування державі відшкодовано 14 млн.грн. заборгованості за спожитий природний газ та теплову енергію

14.11.13 14:44 0 880
Результати прокурорських перевірок свідчать про те, що окремі підприємства теплокомуненерго, житлово-комунального господарства, інші організації, установи та суб’єкти господарювання недобросовісно ставляться до виконання свого обов’язку щодо оплати послуг за спожитий природний газ та теплову енергію.

З огляду на це органи прокуратури Рівненщини постійно вживають заходи реагування, спрямовані на погашення вказаної заборгованості.

- Так, у ході перевірки діяльності КП "Рівнерайкомуненергія" встановлені порушення при проведені розрахунків за спожитий газ всупереч установленому порядку. Підприємство протягом 2011-2012 років зарахувало понад 340 тисяч гривень за надані послуги не на спеціальний рахунок, як цього вимагає законодавство, а скерувало для погашення аналогічних зустрічних вимог споживачів. Як наслідок, ці кошти на оплату спожитого газу до НАК «Нафтогаз України» не направлено, державна компанія недоотримала вказаних коштів, - повідомила виконувач обов’язків начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Оксана Гринява. – На усунення даного порушення прокуратурою внесено керівнику підприємства подання, за результатами розгляду якого винну посадову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності, кошти відшкодовані.

Загалом, як інформує Оксана Гринява, упродовж 2013 року за результатами розгляду подань міськрайпрокурорів погашено заборгованість за спожитий природний газ на суму понад 2 млн.грн., задоволено позовів про стягнення коштів за спожиту теплову енергію на загальну суму 12 млн.грн.

Ураховуючи актуальність проблеми забезпечення своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії, перевірки з цих питань триватимуть і надалі.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбулася ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ