У Рівненській області започаткували сімейний бізнес за підтримки служби зайнятості

У Рівненській області започаткували сімейний бізнес за підтримки служби зайнятості

14.11.13 11:44 0 1019
У вік високих технологій, глобальних мереж, які дозволяють зберігати численні мегабайти інформації безпосередньо в пам’яті комп’ютера, паперові фото здавалось би втрачають свою актуальність і мають всі шанси стати артефактами. Однак це лише на перший погляд. Насправді, зображення на моніторі аж ніяк не може замінити приємні враження від світлини, яку ти тримаєш в руках, відчуваєш на дотик. У цьому зокрема переконані власники фотостудії «Фокус» Василь і Олена Миронці з Гощі.

Є люди, які спокійно пливуть за течією річки життя, а є особистості, які самостійно міняють вектор руху й, наважившись на кардинальні зміни, обирають категорично інший напрямок. Саме до таких людей належить подружжя Василя й Олени Миронців. Маючи за плечима чотири роки навчання в Херсонському юридичному інституті й п’ятирічний стаж роботи старшим слідчим у Гощанському РВ УМВС в Рівненській області, Василь з ентузіазмом сприйняв ідею дружини Олени, яка, до слова, була його колегою, про відкриття фотосалону.

– Звісно, дещо страшнувато було залишити постійне місце роботи й перейти на свій хліб, але Олена настільки переконливо й привабливо сформулювала свій задум, що я написав заяву на звільнення. Першим кроком до відкриття власної справи стали консультації в районному центрі зайнятості. Фахівці центру спрямували на курси підприємців-початківців у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Викладачі та бізнес-тренери мені допомогли оволодіти азами ведення бізнесу, розповіли про законодавчу базу. Саме там я не лише ознайомився, а й вивчив перші правила успішного підприємництва.

Бажання якомога скоріше втілити теоретичні знання в практичну площину було настільки сильним, що період навчання пройшов практично непомітно. Фінальним акордом навчання став бізнес-план на тему «Відкриття фотостудії», захистивши який й отримавши фінансову підтримку центру зайнятості у вигляді одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування власної справи, Василь з Оленою відкрили свою першу сторінку сімейного бізнесу.

– Ми радіємо, коли бачимо, як люди, котрі скористалися послугами центру зайнятості, розпочинають власну справу й досягають добрих результатів, – каже директор Гощанського районного центру зайнятості Петро Зубкевич. – Це переконливий доказ того, що служба зайнятості є надійним партнером для тих, хто дійсно хоче працювати, не боїться змін, прагне самореалізуватися. Такі люди завжди можуть прийти до нас і отримати необхідні консультації, знання й фінансову підтримку. А фотостудія «Фокус» якраз і є добрим прикладом такої плідної співпраці. До речі, Василь Миронець переміг в обласному молодіжному конкурсі бізнес-планів.

За неповних два роки «Фокус» зумів заслужити повагу численної клієнтської бази й має добру репутацію. Спектр послуг доволі широкий. Тут можна замовити світлини для весільних, сімейних, дитячих, шкільних альбомів. Фото можна розмістити й на кружках, пазлах, футболках, магнітах і навіть наволочках та дитячих слинявчиках. Приємним дарунком від власників «Фокуса» є гнучка накопичувальна система знижок від 3 до 15 відсотків і, як результат, картка постійного клієнта. Вражає й гарантія на світлини. Як зауважує Василь Петрович, вони можуть зберігатися практично 90-100 років. Усе це завдяки співпраці з одним із фотоцентрів Рівного, де використовують високотехнологічне обладнання.

Фотороботи Василя й Олени популярні серед гощанців і не тільки, а це найголовніше в їхній роботі. Вони добре розуміють, що фотограф - це насамперед людина, яка буквально здатна зупинити час, закарбувати кожну мить життя. Для цього потрібно бути не просто аматором, який фіксує все підряд. Для цього потрібно бути митцем, який відчуває прекрасне, досконало володіє своїм ремеслом. Саме для цього подружжя й брало уроки майстерності у відомого рівненського фотохудожника Олександра Харвата.

Нині ще більша відповідальність за роботу фотостудії лягла на плечі Василя, адже нещодавно Олена втретє стала мамою (нещодавно у сім’ї Миронців з’явилась донечка). Він продовжує працювати над постійним удосконаленням своєї майстерності, опановує нові способи і стилі зйомки, вивчає нові тенденції у фотографії. Однак, зізнається чоловік, у їхньому дуеті саме дружина є головним і потужним генератором ідей. І навіть доглядаючи дітей, дружина тримає руку на пульсі, допомагає чоловікові створювати нові фотошедеври.

– Головне – любити свою роботу, – говорить Василь Миронець. – Якщо працювати через силу, то й результат буде відповідний. А щоб приносити радість і собі, і людям, слід вкладати душу в свою працю. Лише тоді можна дійсно бути щасливим на професійній ниві.

А на запитання, чи не шкодує, що так круто змінив своє життя, звернувшись до центру зайнятості, відказав, що шкодує, що не зробив цього раніше.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Сучасний діагностичний ...

КОМЕНТАРІ