У Тернополі реалізують унікальний енергоефективний проект

У Тернополі реалізують унікальний енергоефективний проект

14.11.13 13:28 0 912
Унікальний енергоефективний проект реалізують в Тернополі вперше в Україні та навіть і на пострадянському просторі. Він є соціально-важливою подією для нашого міста, оскільки цілком благодійний. Власне це – встановлення компанією «Данфосс ТОВ» сучасного енергозберігаючого обладнання у школах Тернополя.

«Ми вирішили попрацювати з двома загальноосвітніми школами Тернополя: №26 та №27, – розповідає Андрій Берестян, директор з продажу та маркетингу «Данфосс ТОВ», – і встановили у них індивідуальні теплові пункти (ІТП). Це було зроблено у 2012 р. й протягом року школи завдяки цьому обладнанню заощаджували кошти на опалення. А у ЗОШ №26 ми вирішили провести експеримент і додатково до ІТП встановили обладнання, що збалансувало внутрішню систему опалення. Власне, ми встановили балансувальні клапани та сучасні терморегулятори на опалювальні прилади. Цей крок дасть можливість рівномірно прогрівати всі шкільні класи та встановити бажану температуру в кожному з них (не вище +21С) та в коридорах і на сходових клітинах (не вище +18С). В результаті, у школі додатково зменшиться споживання тепла на ту кількість тепла, що, просто кажучи, вже є у класі».

Загальна вартість обладнання, яке надала фірма, коштує 226 тис. гривень. Всього у школі № 26 було встановлено 290 терморегуляторів та 50 балансувальних клапанів.

«В кінці опалювального сезону ми порівняємо споживання тепла у двох школах, – зауважує Віктор Пирков, заступник Генерального директора з наукової роботи «Данфосс ТОВ». – Відтак ми очікуємо, що завдяки встановленню балансувальних клапанів та терморегуляторів, додаткова економія складе приблизно 20-25 відсотків. Щоб зрозуміти, як працюють терморегулятори, уявіть собі звичну картину: на вулиці плюс 15, в квартирі чи школі плюс 25, і тоді відкривають вікна, бо жарко; а коли є терморегулятори на опалювальних приладах, що встановлені на підтримання 21С , вони автоматично перекривають подачу тепла і вікна відкривати уже не потрібно».

У садочках та школах міста згідно міської програми вже встановлені індивідуальні теплові пункти (більшість яких – саме виробництва Danfoss), але балансувальні клапани та терморегулятори, які балансують тепло в середині приміщення, є тільки в ЗОШ №26.

«В кінці опалювального сезону, я думаю, ми будемо приємно здивовані споживанням теплоенергіі у вищезгаданій школі, – розповів Владислав Стемковський, заступник міського голови. – Ми вдячні представникам компанії за облаштування спеціального обладнання у ЗОШ № 26 та надіємося на подальшу співпрацю».

Представники компанії «Данфосс ТОВ» також подарували місту сучасний потужний ІТП вартістю більше 40 тисяч євро. Скоріш за все його буде встановлено в одній із лікарень міста.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ