На Тернопіллі співпраця з підприємствами - одне з головних завдань пенітенціарної служби

На Тернопіллі співпраця з підприємствами - одне з головних завдань пенітенціарної служби

14.11.13 12:04 0 975
Засудженим не вистачає роботи, - про це на зустрічі з представниками облдержадміністрації заявив начальник управління Державної пенітенціарної служби в Тернопільській області Павло Лосик. І це проблема не лише Тернопільщини, але й всієї України, каже він.

Павло Лосик заявив, що фінансовий план, поставлений центральним апаратом державної пенітенціарної служби, їхні установи виконали на 100% і за 9 місяців виробили продукції майже на 4 мільйони гривень. Проте, стверджує начальник управління, це мізер, оскільки потужності виробничої бази в місцях позбавлення волі набагато вищі. "В місяць в кожному закладі ув’язнені виготовляють продукції на 250-300 тисяч гривень, працють вони в одну зміну, хоча можуть працювати в три, - стверджує Павло Лосик. - Оскільки роботою забезпечені не всі ув’язненні – лише 42%, решта 58% - безробітні".

Ув'язнені у виправних закладах не здатні заробити навіть на власне утримання, не можуть виплачувати моральну та матеріальну шкоду, аліменти. За свою роботу в середньому засудженні отримують 500 гривень. Ця сума не покриває витрат держави. Щомісяця з бюджету на людину, позбавлену волі, йде 900-1200 гривень.

Одним із головних завдань пенітенціарної служби Павло Лосик назвав залучення до співпраці якомога більше споживачів. Цього вимагають відповідні регіональна і загальнодержавні програми. в тюрмах Тернопільщини розвинуте швейне, металообробне, будівельне та деревообробне виробництво, виготовляють тут товари народного вжитку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 14 ...
Наступна новина: На Львівщині триває ...

КОМЕНТАРІ