Усі - до електронного порядку!

Усі - до електронного порядку!

14.11.13 12:18 0 986
Звітність в електронному вигляді - вже не новизна в підприємницьких колах. Діапазон її переваг доволі широкий: від економії часу та коштів до гарантованої автоматичної перевірки підготовлених звітів на наявність арифметичних помилок.

Насамперед необхідно подбати про електронний цифровий підпис (ЕЦП), який є своєрідним захистом звітності, що надсилається “електронкою”. Однак сфера застосування підпису не обмежується лише звітуванням. Платники податків також можуть укладати договори в електронній формі з іншими суб'єктами господарювання. А ще ключі ЕЦП дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду.

Протягом 10 місяців цього року у Чернівцях згенеровано 3004 ключі для створення цифрового підпису. Загалом, за цей період чернівецькими платниками податків подано 69652 податкових звітів в електронному форматі.

«Серед платників податків постійно ведеться роз'яснювальна робота стосовно того, як встановити відповідне програмне забезпечення та згенерувати електронні ключі. Вже пів року в Центрі обслуговування платників податків міської податкової інспекції працює ІТ - приймальня для платників податків. Більшість платників податків для того, щоб подати звітність в електронному вигляді користуються послугами фахівців ІТ управління. Але радує, що чимало постійних клієнтів, які вже добре освоїли Інтернет - звітування, залюбки самостійно надсилають податкові звіти через E-mail», - стверджує начальник міської податкової Ярослав Городенський.

Якщо для підприємця «електронна амуніція» надто обтяжлива, то фахівці Центру обслуговування платників завжди готові надати будь-яку практичну допомогу.

Запрошуємо платників випробувати на собі можливості Інтернет - декларування, щоб на практиці оцінити усі переваги ІТ - спілкування з податковими органами.


Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: «Електронний кабінет ...

КОМЕНТАРІ