Народні депутати-свободівці зареєстрували законопроєкти щодо створення умов для повернення українців-заробітчан на Батьківщину та вкладання зароблених ними коштів в економіку України

Народні депутати-свободівці зареєстрували законопроєкти щодо створення умов для повернення українців-заробітчан на Батьківщину та вкладання зароблених ними коштів в економіку України

14.11.13 12:27 0 945
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Павло Кириленко спільно з парламентарями-свободівцями Юрієм Михальчишиним та Валерієм Черняковим зареєстрували у Верховній Раді пакет законопроєктів, згідно з якими пропонується надати пільги українським трудовим мігрантам у сплаті податків та зборів з інвестицій, які вони роблять в економіку України. Законопроєкти подано на виконання п. 8 Розділу ІV «Громадянство і міграція. Право на Батьківщину та захист життєвого простору» Програми захисту українців, згідно з яким ВО «Свобода» вимагає створити українським заробітчанам умови для повернення на Батьківщину, а зароблені ними гроші і майно, за умови їхнього вкладення у підприємницьку діяльність в Україні, вважати інвестиціями, які не оподатковуються.

Для реалізації зазначених ініціятив націоналісти пропонують внести зміни до Податкового та Митного кодексів, а також Закону України "Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України". Зміни до законодавства мають звільнити інвестиції українських трудових мігрантів від сплати податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість та єдиного збору з транспортних засобів, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон. Також вперше на законодавчому рівні дається визначення самого поняття «український трудовий мігрант», яке досі не закріплено в законі.

За словами Павла Кириленка, проєкт Закону має на меті сприяти поверненню з-за кордону українських громадян, які виїхали на тимчасове або постійне проживання, разом із заробленим ними за кордоном майном та коштами для інвестування їх в економіку України.

«Однією з основних проблем, що гальмує розвиток економіки України, є виїзд працездатних громадян за кордон із метою постійного або тимчасового працевлаштування. За різними даними, поза межами держави перебуває на заробітках від 4 до 7-ми мільйонів громадян України. Вони є одними з найбільших донорів економіки, щороку переказуючи своїм родинам мільярди доларів. Так, за даними Держстату, 2012 року чужоземні інвестори вклали в українську економіку 6,013 млрд доларів. До того ж, більша частина коштів надійшла з Кіпру. Водночас 2012 року сума лише грошових переказів громадян України із закордону склала 7,5 млрд доларів, що становить 4,3 % у співвідношенні до ВВП України. Як бачимо, 2012 року вперше сума грошових переказів українських трудових мігрантів перевищила обсяг коштів, що надійшли в Україну у вигляді прямих чужоземних інвестицій.

Таким чином, законопроєкти покликані задіяти ці величезні фінансові ресурси для інвестицій в економіку та водночас сприяти поверненню українських трудових мігрантів разом із заробленими грошима та майном в Україну. Очевидно, що повернення економічно активного населення сприятиме покращенню соціяльно-економічної та демографічної ситуації в державі», – наголосив свободівець.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ