«Свобода» вимагає зберегти відеозаписи з минулорічних виборів для покарання фальсифікаторів

«Свобода» вимагає зберегти відеозаписи з минулорічних виборів для покарання фальсифікаторів

14.11.13 13:19 0 1009
14 листопада 2013 року народний депутат України свободівець Андрій Іллєнко скерував депутатські звернення до Міністерства внутрішніх справ України та Центральної виборчої комісії щодо збереження відеозаписів, зроблених на виборчих дільницях 223 округу під час виборів 28 жовтня 2012 року, з огляду на важливість цих записів для розслідування фальсифікацій у результаті виборів у Шевченківському районі Києва.

Передаємо текст звернення:

«11 листопада 2012 року прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу за фактом підробки виборчих документів та їхнього використання, що вплинуло на результати голосування виборців у межах одномандатного виборчого округу № 223, за ознаками злочину, передбаченого частиною третьою ст. 183 КК України.

Нині у цій кримінальній справі триває досудове слідство та вживаються відповідні заходи, спрямовані на встановлення об’єктивної істини та притягнення винних осіб до відповідальности.

Водночас 8 листопада 2013 року, відповідно до частини третьої статті 6 Закону України "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року", керуючись статтями 11, 12 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія ухвалила постанову № 316, якою утворила комісію зі знищення інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року та доручила їй до 15 листопада 2013 року здійснити знищення відповідної інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.

Однак, на зараз компетентні правоохоронні органи під час досудового слідства здійснюють збирання, дослідження та оцінку доказів із метою встановлення об’єктивної істини та розкриття злочину, а інформація, створена з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, що підлягає повному знищенню, є доказами, які можуть бути засобами для розкриття злочину й виявлення винних.

Тому збереження інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатному виборчому окрузі № 223, сприятиме розкриттю злочину, встановленню об'єктивної істини, забезпеченню правильного застосування закону та винесенню правозастосовного акту з відповідними наслідками для винних осіб.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.16 Закону України «Про статус народного депутата України»,

ПРОШУ:

Міністерство внутрішніх справ

1. Вжити заходів, спрямованих на витребування та збереження доказів, що мають фактичні дані та сприятимуть встановленню об’єктивної істини у справі щодо підробки виборчих документів та їхнього використання, що вплинуло на результати голосування виборців у межах одномандатного виборчого округу № 223, за ознаками злочину, передбаченого частиною третьою ст. 183 КК України.

2. Терміново звернутися з відповідним запитом до Центральної виборчої комісії, у якому порушити питання щодо збереження інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатному виборчому округу № 223 .

Центральну виборчу комісію

1. Вжити заходів, спрямованих на збереження інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року по одномандатному виборчому округу № 223.

Про результати розгляду даного звернення прошу повідомити у строки та спосіб, визначені ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України».

Народний депутат України А. Ю. Іллєнко

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Україну на чемпіонаті ...

КОМЕНТАРІ