Революційних змін у наступній вступній кампанії не буде

Революційних змін у наступній вступній кампанії не буде

14.11.13 13:35 0 1260
У Львівській політехніці, за повідомленням прес-служби університету, відбулася регіональна нарада-семінар з питань проведення вступної кампанії 2014 року. На цю нараду-семінар запросили проректорів та відповідальних секретарів приймальних комісій ВНЗ Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької та Тернопільської областей, а також представників Міністерства освіти та науки України. Були присутні й посадові особи, які відповідають за внесення відомостей до Єдиної державної електронної бази даних з питань освіти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.

Відкриваючи нараду, ректор НУ “Львівська політехніка”, голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало тепло привітав її учасників (а їх прибуло до Львова 537 осіб). Він також представив посадових осіб, котрих уповноважили донести до присутніх у залі ті завдання й вимоги, які випливають з нинішніх Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році. Це, зокрема, головний спеціаліст сектору міжнародних освітніх програм Департаменту вищої освіти МОН Олег Януш, головний державний інспектор управління контролю за діяльністю вищих навчальних закладів міністерства Валентина Проценко, начальник відділу реєстру державного підприємства “Інфоресурс” Віктор Анохін, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
У своєму виступі Олег Януш наголосив, що наступного року прийом абітурієнтів зазнав лише редакційних змін. Він вважає такий підхід правильним, оскільки Умови прийому мають бути стабільними, попри те, що надійшло майже 400 пропозицій щодо внесення змін до них. До 1 грудня 2013 року має бути розроблено графік їх погодження від кожного ВНЗ. Це і буде старт вступної кампанії. Як і торік обсяг державного замовлення для кожного вишу визначатиме конкурсна комісія. Вперше цього року Міністерство освіти та науки України визначить середню вартість навчання щодо кожного напряму підготовки й від цього залежатиме обсяг держзамовлення для того чи іншого ВНЗ.
Натомість Валентина Проценко акцентувала на тому, що Правила прийому, які розробляють ВНЗ, повинні відповідати міністерським, а організація вступної кампанії має не порушувати вимог примірного положення про приймальну комісію. Вона також звернула увагу на так звані благодійні внески від батьків абітурієнтів, фізичних та юридичних осіб. Ці кошти мають бути відповідним чином документально оформлені й надходити до ВНЗ лише після зарахування студентів на навчання.
Своєю чергою Віктор Анохін підкреслив, що Єдина державна електронна база з питань освіти постійно вдосконалюється, так само як і електронна форма подачі заяв вступників. Ті недоліки й труднощі, які виникають у процесі її функціонування, пояснюються, насамперед, тим, що адміністратори та оператори нерідко змінюються і на їх місце приходять непідготовлені працівники.
А Лариса Середяк зазначила, що умови проведення ЗНО наступного року залишилися незмінними. Дві сесії тестування будуть лише для української мови і літератури. А от тестування з математики та історії України, на відміну від 2013 року, відбуватимуться в один день. Це означатиме, що буде задіяно більше пунктів тестування. Один з них розташується й у Львівській політехніці.

Ігор Галущак
Львів
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ