У Івано-Франківську написали «Послання пам’яті» до нащадків, які вшановуватимуть соті роковини Голодомору в Україні

У Івано-Франківську написали «Послання пам’яті» до нащадків, які вшановуватимуть соті роковини Голодомору в Україні

14.11.13 15:47 0 915
У середу, 13 листопада, на Вічевому майдані відбулася акція «Послання пам’яті», яка стала складовою загальнонаціонального вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років. Напередодні 80-ї річниці Голодомору громадські активісти розгорнули полотно, на якому всі охочі змогли залишити своє послання до людей, що через двадцять років вшановуватимуть соті роковини трагедії Голодомору .
Жителі Івано-Франківська активно долучилися до акції вшанування жертв геноциду-Голодомору. Пишучи своє звернення у майбутнє, івано-франківці зазначали необхідність збереження пам’яті про Голодомор-геноцид 1932-1933 років.
Марія Боровська: Для нас жителів Прикарпаття важливим є долучитися до відзначення роковин трагедії, котра відбулася 80 років тому на Великій Україні, що тоді входила в склад радянської тоталітарної імперії. Молоде покоління українців завжди має пам’ятати цей злочин проти українського народу, бо без належного пошанування цих подій ми не зможемо жити у європейській демократичній країні.
Андрій Стойлов: Прагнучи зрозуміти наше сьогодення ми знову і знов повертаємось у наше минуле. 80 років тому українців морили голодом аби відібрати в нас нашу самобутність і стерти нас як народ з лиця землі. Ми пережили голод-геноцид, політичні репресії у ХХ столітті. Ми, молодь Прикарпаття, прагнемо щасливого майбутнього… Саме тому я сьогодні тут, саме тому я написав послання людям, котрі читатимуть його через 20 років. Тільки пам’ятаючи своє минуле ми можемо вірити у своє щасливе майбутнє.
Нагадуємо, що аналогічні акції уже відбулися в інших містах України, зокрема Києві, Львові, Черкасах, Луцьку та Сумах. Усі полотна буде передано в столицю, де їх символічно об’єднають 23 листопада в Українському Домі. В День пам’яті жертв Голодомору, цей банер, що складатиметься з багатьох частин і матиме довжину понад 20 метрів, можна буде побачити під час жалобних заходів на пагорбі біля Національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні». Акція відбулася в рамках кампанії, організованої Громадським комітетом пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні.


Контактні телефони:
066 237 78 02 (Марія), 099 320 19 81 (Андрій)

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, вже розпочав підготовку до проведення пам’ятних заходів 23 листопада (http://holodomor33.org.ua/).
До складу Комітету увійшли знакові постаті в громадському, мистецькому та духовному житті, історики та представники академічних установ: Мирослава Антонович, Ольга Богомолець, В’ячеслав Брюховецький, Володимир Василенко, Іван Васюник, Василь Вовкун, Володимир В’ятрович, Анатолій Гайдамака, Дмитро Гнатюк, Петро Гончар, Людмила Гриневич, Іван Дзюба, Іван Драч, владика Євстратій (Зоря), Андрій Жолдак, Микола Жулинський, Євген Захаров, Євген Золотарьов, Олександр Іванків, Геннадій Іванущенко, Сергій Квіт, Андрій Когут, Андрій Козицький, Роман Круцик, Ніла Крюкова, Станіслав Кульчицький, Олег Слабоспицький, Олександр Максимчук, Ніна Матвієнко, Марія Матіос, Василь Марочко, Дмитро Павличко, отець Олекса Петрів, Мирослав Попович, Олег Рибачук, Стефан Романів, Євген Сверстюк, Михайло Свистович, Володимир Сергійчук, Євген Станкович, Микола Старовойтов, Олеся Стасюк, Лесь Танюк, Володимир Тиліщак, Тарас Шамайда, Ігор Юхновський.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Східниці відбудеться ...
Наступна новина: 19 листопада – останній ...

КОМЕНТАРІ