Хмельниччина: в області реалізуються завдання Глави держави щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів

Хмельниччина: в області реалізуються завдання Глави держави щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів

15.11.13 12:57 0 1415
Голова облдержадміністрації Василь Ядуха у ході робочого візиту на Городоччину та Чемеровеччину наголосив на необхідності розвивати інфраструктуру сільських населених пунктів: «На Хмельниччині є близько 600 населених пунктів, які потребують розвитку інфраструктури. Це потрібно для того, аби залучати іноземні та внутрішні інвестиції, розвивати підприємництво. Невід’ємними складовими є також аграрний ринок, житлово - комунальне господарство, дороги, газифікація. Саме у цих напрямах ми працюємо аби підвищити якість життя на селі».

Важливо наголосити, що за темпами газифікації Хмельниччина займає передові позиції в державі. Не менш важливими питаннями, які знаходяться на особливому контролі обласної влади, залишаються ремонт доріг у населених пунктах, споруд в господарствах, водопроводів. У селі пропагується кооперативних рух.

«Для нас надзвичайно важливо, щоб сільські громади, влада на місцях працювали також над розвитком об’єктів, де б надавалися соціальні та побутові послуги. Це, до прикладу, швейний цех, лазня, перукарня, магазини тощо. З одного боку створюватимуться нові робочі місця, з іншого - потреби сільських жителів будуть задоволені», - наголосив очільник краю. Крім того потрібно відремонтувати діючі об'єкти: побілити стелі, переклеїти обої, змінити паркет та плитку.

Ще один важливий акцент – розвиток мережі продовольчих куточків, де реалізовується сільськогосподарська продукція від товаровиробника. На таких в області вже діє понад 90 так званих фірмових магазинів.

«Все це маємо розвивати в комплексі. В Україні триває активне громадське обговорення проекту Концепції місцевого самоврядування, де будуть надані серйозні повноваження територіальним громадам, які мають самі визначати свою долю, визначати пріоритети, організовувати громаду і працювати над розвитком своєї території. Передача повноважень на місця, яка передбачається Концепцією реформи, створить умови для підвищення якості життя громадян», - підкреслив Василь Ядуха.


Про це повідомили у Хмельницькій ОДА.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ