Чернівецька область: завершився Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Чернівецька область: завершився Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

15.11.13 14:24 0 821
З 6 по 13 листопада з метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення, у навчальних закладах Чернівецької області проводився Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Його організаторами виступали Департамент освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Чернівецька обласна організація Товариства Червоного хреста України та Добровільне пожежне товариство краю.

В рамках Тижня знань з учнями загальноосвітніх шкіл та вихованцями дошкільних навчальних закладів проводилися різноманітні заходи. Так, 5 листопада в Дошкільному навчальному закладі № 45 Чернівців відбувся показ вистави на протипожежну тематику «Лісова школа безпеки». Даний захід було підготовлено вихованцями закладу. Під час вистави діти у театральній формі нагадали глядачам про важливість дотримання правил пожежної безпеки. Усі присутні із захопленням слухали виступи головних героїв. На завершення заходу, рятувальники, які завітали на свято, нагадали дітям правила безпеки та про важливість їх дотримання. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області вручили малечі пам’ятні подарунки та сувенірну продукцію із правилами безпеки та пообіцяли ще не раз завітати в гості.

6 листопада в гімназії № 1 обласного центру проведено показові виступи рятувальників спільно з працівниками Добровільного пожежного товариства України у Чернівецькій області. Дітям розповіли про всі небезпеки, які пов’язані з пожежею, та ознайомили з основними засобами ліквідації пожежі. Окрім теоретичних знань, школярі набули практичних навичок користування вогнегасником. Одночасно з цим, працівники групи піротехнічних робіт УДСНС України у Чернівецькій області роз’яснили дітям всю небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети та продемонстрували зразки різноманітних боєприпасів, які і досі знаходять на території Чернівецької області, продемонстрували навчальний відеофільми з правилам поводження з вибухонебезпечними предметами. Діти із цікавістю слухали про небезпечну роботу піротехніків.

12 листопада працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області провели виховний захід в загальноосвітній школі № 1 міста Чернівці. До його проведення також долучилися представники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного хреста України. Так, під час заходу працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області розповіли дітям як поводитися під час виникнення пожежі, виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів та про важливість дотримання правил безпеки в повсякденному житті. Для цього школярам продемонстрували повчальні відеофільми, вручили пам’ятки та листівки із правилами безпеки.

А щоб діти краще запам’ятали набуті знання, під час другої частини заходу школярі виконували різноманітні практичні завдання. Із представниками організації Червоного хреста, діти власноруч могли спробувати як надати першу медичну допомогу людині та отримати навички проведення непрямого масажу серця та штучного дихання.

Вихованці дошкільного навчального закладу № 10 обласного центру завітали на екскурсію до аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Діти із захопленням ознайомилися із спецобладнанням, які рятувальники використовують під час виконання дій за призначення. Також під час екскурсії працівники ДСНС не забули нагадати вихованцям дитячого садочку і правила безпеки. Насамкінець заходу, діти змогли сісти в справжній пожежний автомобіль, що викликало у дітей неймовірне захоплення.

Ще одним заходом, який проводили працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, були екскурсії до музею пожежно-рятувальної служби. Так, учні школи № 12 Чернівців ознайомилися з історією пожежно-рятувальної служби краю, а також завітали у кімнату присвячену учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Школярі дякували рятувальникам за цікавий урок та обіцяли, що ще не раз завітають до музею.

Такі заходи проводилися по всій Чернівецькій області і тривали протягом Тижня знань з безпеки життєдіяльності. Його проведення є дуже важливим, адже завдяки цьому можна навчити дітей культурі безпечної поведінки, а також на практиці закріпити необхідність щоденного дотримання правил безпеки.

Проте Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує батькам, що разом із рятувальниками навчати дітей правил безпеки повинні і самі батьки. Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводжені з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин та нагадайте дитині основні правила безпечної поведінки та про важливість їх дотримання. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суддя Романюк і міський ...

КОМЕНТАРІ