Дев’ять родинних ферм Волині сьогодні отримали холодильне обладнання для зберігання молока

Дев’ять родинних ферм Волині сьогодні отримали холодильне обладнання для зберігання молока

15.11.13 14:06 0 874
У Луцьку, на Театральному майдані, напередодні урочистостей з нагоди Дня працівника сільського господарства України голова облдержадміністрації Борис Клімчук, його заступник Віталій Карпюк та голова облради Володимир Войтович вручили дев’ятьом волинським господарям холодильне обладнання для зберігання молока.

Цю техніку, за Програмою підтримки особистих селянських господарств області на 2012-2016 роки, передали селянам-одноосібникам, які утримують п’ять і більше корів та реалізують молоко бюджетним установам та населенню Волині.

«Господарства з таким обладнанням: холодильними установками, доїльними апаратами відповідають усім європейським нормам та регламентам. Якісне товарне молоко від правильного виробника буде мати хорошу ціну й попит», - зауважив голова облдержадміністрації.

«На мою думку, варто таку програму розширити на всю Україну. Тому я прошу вас, давайте спільно ініціюємо це перед Прем’єр-міністром, аби в 2014 році усі хазяї нашої держави мали можливість отримати сучасне обладнання для розвитку хай невеликого, але власного агробізнесу», - наголосив Борис Клімчук. «Волинська ініціатива вже неодноразово виходила на загальноукраїнський рівень. Це і програми щодо доїльного обладнання, і дотації на ВРХ», - зазначив він.

Окрім холодильного обладнання, Борис Клімчук, Віталій Карпюк та Володимир Войтович вручили три сертифікати на отримання пільгового кредиту для придбання корів і нетелів в рамках «Програми підтримки індивідуального будівництва на селі «Власний дім на 2012-2017 роки».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ