Депутати від "Свободи" та інших опозиційних сил запобігли можливому розбазарюванню землі у центрі Луцька

Депутати від "Свободи" та інших опозиційних сил запобігли можливому розбазарюванню землі у центрі Луцька

15.11.13 10:30 0 793
Через спротив депутатів від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та інших опозиційних фракцій у Волинській обласній раді голові Волинської ОДА Борису Клімчуку та очолюваній ним "прорегіоналівській" більшості не вдалося "проштовхнути" рішення про ліквідацію комунального підприємства "Автогосподарство Волинської обласної ради", в результаті чого вивільнився би ласий шматок землі в самісінькому центрі Луцька. Для її подальшого можливого розбазарювання Партії регіонів та її прислужникам в обласній раді забракло голосів.

"Передаючи право оперативного управління КП "Автогосподарство Волинської обласної ради" обласній державній адміністрації, свого часу обласна рада сподівалася, що в цього підприємства з'явиться ефективний менеджмент. Натомість з'явилося клопотання голови ОДА від 3 жовтня 2013 року про ліквідацію підприємства. А вже за декілька днів поспіхом був сформований відповідний проєкт рішення обласної ради. Прикриваючись тезами про збитковість цього підприємства, обласна виконавча влада фактично розписалась у власній неспроможності керувати майном територіяльної громади. Наші "славні господарники" дохазяйнувалися до того, що вирішили просто зліквідувати підприємство, на балансі якого – чималий цілісний майновий комплекс", – прокоментував ситуацію голова фракції ВО "Свобода" в обласній раді Олександр Пирожик.

"КП "Автогосподарство Волинської обласної ради" розташоване в місті Луцьку на вулиці Парковій, 2. За документами його корисна площа – 194 кв.м, одне з приміщень – загальною площею 177,1 кв.м, інше – 16,9 кв.м. Як неважко здогадатися, його найбільшою цінністю є комерційно привабливий шматок землі в самісінькому центрі Луцька. Тож наступним кроком після задуманої теперішньою "регіоналівською" владою ліквідації цього підприємства, вочевидь, мало би стати розбазарювання цієї землі, чого в жодному разі не можна допустити!", – зазначив депутат-свободівець.

"Той поспіх, із яким "проштовхували" це рішення через облраду, вселив сумніви щодо його доцільності навіть у голови тих депутатів, на чиї голоси влада, вочевидь, розраховувала. Бо всяка мисляча людина розуміє: в управлінні комунальним майном поспіху бути не повинно. Тим більше, що в запропонованому проєкті рішення не було чітко обумовлено, що надалі буде з цим майновим комплексом та землею під ним, коли, кому і в який спосіб буде продане те майно, яке його автори задумали продати нібито для погашення існуючих боргів підприємства. Отож, не дивно, що більшість депутатів не були впевнені, що це майно та землю згодом не продадуть за безцінь або ж "потрібним" Партії регіонів людям", – додав Олександр Пирожик.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ