В Ужгороді працівники ДАІ здавали кров для потерпілих у ДТП

В Ужгороді працівники ДАІ здавали кров для потерпілих у ДТП

15.11.13 10:29 0 820
Таку благодійну акцію державтоінспектори проводять в рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху.

У приміщенні станції переливання крові Ужгорода стільки «даішників» ще не було. До кабінету дерматовенеролога - черга. Тут замість голок - традиційне опитування потенційних донорів.

Опісля майбутнього донора пригощають солодким чаєм з булочкою. Аби додалося сили і хоробрості. Лише тоді вони заходять до пункту переливання крові. Кілька хвилин - і 200 мілілітрів крові для благодійності готові.

Від переливання крові деяким добровольцям стає не по собі. Міліціонери розповідають, що відчуття – не надто приємні. Утім, благородна мета виправдовує біль. Адже вони добре знають, якими жахливими можуть бути наслідки дорожньо-транспортних пригод та розуміють, що така ініціатива допоможе врятувати чиєсь життя.

Частину крові медики відправлять до обласної лікарні. У відділені реанімації її мало не буває, жартують лікарі. Під час операції використовують щонайменше 2 літри крові. Нині найпотрібніша – так звана «мінусова» кров, її майже немає у запасниках лікарні. Іншу частину крові використають на виготовлення медикаментів.

P.S. Ця добровільна акція в Ужгороді не перша і не остання. Правоохоронці, виїжджаючи на місця дорожньо-транспортних пригод, щоразу бачать страждання людей, які зазнають важких травм. Втрата крові загрожує життю людини. Тож благородний вчинок міліціонерів допоможе врятувати чиєсь життя, і це найважливіше.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ