В Івано-Франківську презентували ідентифікаційну картку дитини та програму "Дослідники"

В Івано-Франківську презентували ідентифікаційну картку дитини та програму "Дослідники"

15.11.13 15:38 0 783
Начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко особисто завітав до Івано-Франківська, щоб представити громадськості новинки, розроблені Міністерством внутрішніх справ України.

Запланована зустріч правоохоронців із членами батьківських комітетів загальноосвітніх шкіл та журналістами міста відбулася в актовому залі ЗОШ №25. Керівник детально розповів про нові проекти, які реалізуються у рамках реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні.

За словами Олексія Лазаренка, Івано-Франківська область стала пілотним регіоном для запровадження нових проектів саме через те, що саме тут створені всі передумови введення комплексної системи для дітей, які опинились у конфлікті із Законом. В обласному центрі над цією програмою працює і місцевий суд, є відповідний центр відвідування, а також домовленості з соціальним службами, Управлінням освіти, а сама міліція готова до змін.

Поговорити з батьками завітали також начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Івано-Франкіській області Алла Лемчак та канадська колега - директор проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Таня Сенфорд.

Правоохоронці презентували ідентифікаційну картку дитини та розповіли батькам про важливість її ведення. Як зазначив Олексій Лазаренко, цей документ із фізіологічними даними та фотокарткою дитини повинні зберігати разом з іншими важливими документами батьки кожної дитини. «Це добровільна дія,- зазначив представник МВС, - громадяни повинні бути готовими до будь-якої екстреної ситуації, як от зникнення дитини. В цьому випадку правоохоронці можуть скористатись цим документом для більш ефективного розшуку».

Окрім того керівник запевнив, що користувачами цих даних правоохоронці ставатимуть лише в екстрених випадках та у відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» нестимуть відповідальність за конфіденційне використання інформації про дитину.

Таня Сенфорд розповіла про проект «Дослідники», який покликаний зініціювати вивчення підлітками основ скаутингу і правоохоронної діяльності, що сприятиме підсиленню взаємодії міліції і громади. За словами представниці із Канади, для учнів загальноосвітніх шкіл буде створено гуртки, де школярі пройдуть курс навчального модулю, аби черпати знання в основному з основ держави і права. - Ця програма добре зарекомендувала себе у Канаді, тому ми вирішили реалізувати її і в Україні,- зазначила Таня Сенфорд.

З числа дітей, які займатимуться в гуртках «Дослідників» буде обрано ряд волонтерів. Вони допомагатимуть батькам заповнювати ідентифікаційні картки їх дітей та консультуватимуть щодо особливостей ведення цього документу.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області перше ...

КОМЕНТАРІ