У Львівській області вирок у справі про крадіжки з храмів Стрийщини вступив у законну силу

У Львівській області вирок у справі про крадіжки з храмів Стрийщини вступив у законну силу

15.11.13 09:52 0 716
Завдяки небайдужості громадян, а також професійним діям досвідчених працівників міліції, на початку червня поточного року було припинено злочинну діяльність групи зловмисників, які обкрадали місцеві храми.

До цієї гучної справи, окрім правоохоронців, долучалася і громадськість. Однак, спритникам якийсь час вдавалося оминати ті церкви, де були виставлені засідки.

«Громадськість активно допомагала нам у пошуках та затриманні зловмисників», - зазначив заступник начальника відділу – начальник кримінальної міліції Володимир Петрівський - «Саме завдяки пильності і небайдужості мешканців Моршина та оперативним діям правоохоронців вдалося затримати крадіїв «на гарячому».

Так, уночі проти 11 червня працівники патрульно-постової служби Стрийського міського відділу міліції спільно з працівниками Державної служби охорони затримали крадіїв при спробі крадіжки з Храму Покрови Божої Матері, що у місті Моршин. Зловмисниками виявилися троє неповнолітніх місцевих мешканців, котрим на час вчинення крадіжок виповнилося 15,16 та 17 років.

«На рахунку неповнолітніх крадіїв 12 епізодів злочинної діяльності. Вони проникали в приміщення церков через віконні шибки, якщо двері сакральних будівель не піддавалися злому», - розповів заступник начальника відділу – начальник кримінальної міліції Володимир Петрівський. - «Цікавили злодюжок здебільшого гроші зі скарбничок. Щоправда, в одній із церков вони прихопили ще й пляшку вина. Своїми діями вони завдали матеріальної шкоди на загальну суму більш як 6 тисяч гривень».

У судовій залі хлопчаки вину у вчиненому визнали повністю та щиро розкаялися. Ці обставини судом було враховано при призначенні міри покарання.

Відтак, за вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст. 185 (Крадіжка) та ч.3 ст.15, ч.3 ст.185 (Замах на крадіжку) Кримінального кодексу України 16-річного співучасника засуджено до 4 років позбавлення волі, 17-річного - до 3 років 6 місяців позбавлення волі та 15-річному співучаснику призначено 3 роки позбавлення волі.

На підставі статті 104 Кримінального кодексу України неповнолітніх зловмисників звільнено від відбування покарання з випробуванням. Упродовж встановленого кожному з них іспитового строку вони зобов’язані виконувати покладені судом на них обов’язки.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: День студента у Львові ...

КОМЕНТАРІ