При Головному управлінні ДСНС Львівщини урочисто освятили каплицю Божої Матері

При Головному управлінні ДСНС Львівщини урочисто освятили каплицю Божої Матері

15.11.13 14:03 0 776
При Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбулося освячення каплички-ротонди Божої Матері, присвяченої пам’яті працівників пожежної охорони, цивільної оборони та служби цивільного захисту, які приймали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986-1990 роках.

Участь в урочистих заходах прийняли начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський, особовий склад та працівники Управління, ветерани, меценати та представники духовенства із церкви Пресвятої Богородиці та церкви Святого Георгія Победоносця .

Будівництво каплиці-ротонди стало можливим за ініціативи Львівської обласної ради ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України та фінансової підтримки Львівського благодійного фонду «Пожежна охорона».

Зведена капличка є особливою у своєму роді адже при її будівництві архітектори ставили за мету відновити в її оформленні стиль українського бароко у сакральному мистецтві, з візантійським плетенням та вкрапленнями національних мотивів.

Особливим є освітлення фігури Божої Матері. Вперше використовувалася методика внутрішньої підсвітки, що створює ефект приємного, таємничого свічення.

Місце для будівництва теж обрано не випадково адже, стоячи на місці фігури Матері Божої, можна побачити куполи усіх центральних соборів міста, зокрема: Успенську церкву, вежу Корнякта, що належить Ставропігійському братству, Преображенську церкву, Домініканський собор, Латинську катедру, і навіть видно церкву св. Юри.

На освяченні каплиці священнослужителі провели урочисту молебень та здійснили обряд посвячення. Настоятель церкви Пресвятої Богородиці отець Орест виступив перед усіма присутніми: « на цю капличку та усіх присутніх сходить Божа ласка, без якої ми не можемо трудитися. Ваша професія пов’язана з дуже небезпечною роботою, але саме ви, мужньо та відважно охороняючи людей від біди та нещастя, отримаєте ласку від Бога. Нехай Пресвята Богородиця завжди опікується вами».

Представники міської громади теж висловили щиру дяку рятувальникам за їх щоденну працю, мужність сердець, та пообіцяли молитися за збереження життя вогнеборців, під час виконання ризикованих бойових завдань.

Керівництво ГУ ДСНС України у Львівській області пообіцяло, що зведена каплиця-ротонда буде завжди доступною для працівників апарату управління, мешканців міста та туристів. Окрім цього ми щиро сподіваємося, що в перспективі капличка стане один з елементів архітектурної спадщини Львівщини.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник ДПІ у м. ...
Наступна новина: Дев’ять родинних ферм ...

КОМЕНТАРІ