Житомирська школа хореографічного мистецтва «Сонечко» – яскравий приклад позашкільного виховання дітей в області

Житомирська школа хореографічного мистецтва «Сонечко» – яскравий приклад позашкільного виховання дітей в області

15.11.13 10:27 0 706
Житомирщину відвідали представники виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки на чолі з головою комітету Лілією Гриневич. Поважним гостям продемонструвати різні ланки освіти в області: Черняхівську загальноосвітню школу, Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Житомирську школу хореографічного мистецтва «Сонечко». У закладі позашкільної освіти почесних гостей супроводжували заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Наталія Леонченко та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

В обласному центрі досить високий показник охоплення дітей позашкільною освітою, який у 2013 році сягає позначки 91%. Соціальні завдання Президента України по охопленню дітей позашкільною освітою не менше 70% виконуються двома центрами творчого розвитку для юнацтва та дітей, двома спортивними школами та школою хореографічного мистецтва.

Під час знайомства із діяльністю школи «Сонечко» голова комітету ВРУ з питань освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що позашкілля потребують діти не лише в містах, але й у районах, містечках та селах. Кожна дитина повинна мати можливості для розвитку творчих здібностей. На цьому наголошує й Глава держави в соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України». Лілія Михайлівна вручила запрошення народному артисту України, лауреату премії ім. І.Огієнка, почесному громадянину міста Житомира, директору Житомирської школи хореографічного мистецтва «Сонечко» Михайлу Гузуну на вручення премії Верховної Ради у грудні 2013 року.

Директор школи «Сонечко» Михайло Гузун відмітив, що хореографічна школа стала одним із перших закладів позашкільного виховання в системі освіти Україні. Цьогоріч «Сонечку» виповнюється 40 років з дня заснування. в школі хореографічного мистецтва навчається 700 дітей. Керівник закладу запевняє, що першочергове завдання школи – виховувати дітей, адже людина має бути вихованою і лише тоді спрямовувати всі сили на розвиток творчих здібностей.

Учням школи хореографічного мистецтва «Сонечко» пропонуються до вивчення спеціальні хореографічні дисципліни: класичний, народно-сценічний, історико-побутовий, сучасний танець. Виняткова увага приділяється класу професійної майстерності, акробатики, викладаються основи музичної грамоти. У школі діють різноманітні гуртки: народної пісні, українського народного костюму, вишивки, східних єдиноборств (як однієї з форм вдосконалення мистецтва володіння тілом), функціонує секція верхової їзди (кінно-спортивна бази школи). Народознавчий підхід у вихованні забезпечує всебічне та глибоке засвоєння учасниками ансамблю всього культурно-історичного досвіду рідного краю, виховує дітей палкими патріотами. Педагоги школи, виховуючи національну свідомість учнів, навчають їх шанувати культуру українського народу, цінувати красу народного мистецтва, зберігати та передавати цей безцінний спадок наступним поколінням.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: у Млинові ...
Наступна новина: Тернопілля: влада області ...

КОМЕНТАРІ