Уряд відзначив нагородами українську збірну з пожежно-прикладного спорту

Уряд відзначив нагородами українську збірну з пожежно-прикладного спорту

15.11.13 14:23 0 844
Команда української збірної з пожежно-прикладного спорту отримала урядові нагороди за здобуту першість на IX Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту «Чинджу-2013».

4 почесні грамоти та 8 подяк Кабінету Міністрів України спортсменам вручили Віце-прем‘єр-міністр України Олександр Вілкул і Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських. Урочисте вручення нагород відбулося 4 листопада у пожежній частині м. Києва.

У Чемпіонаті, який відбувся у Південній Кореї на початку жовтня, взяли участь 15 найсильніших збірних з пожежно-прикладного спорту з Німеччини, Росії, Латвії, Білорусі, Чехії, Туреччини, Монголії та інших країн. За результатами змагань збірна України посіла перше місце, збірна Білорусі – друге, збірна Чехії – третє.

«Нині на дев’ятому чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту, який проходив в Республіці Корея, ви в черговий раз продемонстрували, що спортсмени-рятувальники України – найсильніші на планеті», – сказав на церемонії нагородження Віце-прем'єр-міністр України, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Вітаючи переможців, він відзначив, що за багатолітню історію пожежно-прикладного спорту, яка становить понад 75 років, українські спортсмени завжди були одними з найсильніших. Водночас він підкреслив, що Кабінет Міністрів України робить все можливе для того, щоб спорт загалом і пожежно-прикладний, зокрема в країні гармонійно розвивався.

«Наша збірна виборола золото у дуже сильних суперників. Але рятувальникам не вперше перемагати, у тому числі й стихію. Спрямовувати свої сили і волю на порятунок людей – це закономірність, яку команда українських рятувальників проявляє і під час виконання дій за призначенням, і у спорті, який є частиною підготовки », – підкреслив Голова ДСНС України Михало Болотських.

Нагадаємо, IX Чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту у Чинджоу відбувся у чотири етапи: подолання 100-метрівки з перешкодами, пожежна естафета, підйом штурмовою драбиною на 4-й поверх навчальної вежі та бойове розгортання.

На світових чемпіонатах українська команда вже вдруге завойовує перемогу – у 2010 році українські рятувальники здобули першість на Чемпіонаті світу, який проходив у Донецьку. Загалом упродовж проведення чемпіонату українці тричі посідали друге місце і двічі третє.

Довідка:

Пожежно-прикладний спорт започатковано у 1937 році, як одну зі складових частин професійної підготовки пожежних та рятувальників до виконання дій за призначенням.

Із 2002 року Україна є членом Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників, до складу якої входить 20 країн світу.

У 2010 році Україна вперше в історії розвитку пожежно-прикладного спорту проводила VI Чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту.

Загалом за час існування пожежно-прикладного спорту в Україні підготовлено понад 600 майстрів спорту, 31 майстер спорту міжнародного класу, 4 заслужених майстра спорту, 20 заслужених тренерів України.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дешам: "Гравці збірної ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ