У Рівненській області перше побачення з майбутнім фахом

У Рівненській області перше побачення з майбутнім фахом

15.11.13 15:41 0 770
Для багатьох випускників шкіл Кореччини воно відбулося на акції «Випускник», влаштованому 12 листопада районним центром зайнятості.

Приміщення загальноосвітньої школи № 3 своїм гулом та тіснявою того дня нагадувало вулик. Адже принаймні нерозумно було б проігнорувати нагоду в одному місці і з перших рук отримати інформацію, що на порозі дорослого життя допомагає зрозуміти своє покликання, знайти призначення, зрештою, закладає основу майбутньої кар’єри. Працівники служби зайнятості влаштували випускникам шкіл та безробітній молоді зустрічі із представниками 20 навчальних закладів різних рівнів акредитації Рівненщини, Житомирщини та Волині.

Відвідали цьогорічну акцію понад 350 молодих людей, третина із яких – молодь, що проживає у сільській місцевості. Листівки, брошури, буклети, довідники, професіопапки, відеоролики – ось далеко не повний перелік тих профорієнтаційних матеріалів, що були представлені юним учасникам, їхнім батькам та педагогам.

Організатори заходу ставили перед собою завдання донести до учасників загальну стратегію діяльності служби зайнятості, що полягає в готовності прийти на допомогу кожній молодій людині у пошуку роботи та оволодіння актуальними на ринку праці професіями. Участь старшокласників у такій профорієнтаційній акції можна без перебільшення вважати першим упевненим кроком до свого життєвого професійного успіху.

Лавренчук Марія Віталіївна, мама випускниці:

- Вибір професійного шляху власною дитиною – подія надзвичайно хвилююча та відповідальна і для батьків. Відвідавши акцію, я у повному обсязі змогла задовільнити свої потреби в інформації про навчальні заклади, їх матеріальну та технічну бази, викладацький склад, форми та методи навчання, можливість подальшого працевлаштування. Тепер я впевнена, що моя дитина має широкий вибір навчальних закладів, де готують висококваліфікованих спеціалістів, справжніх фахівців. А маючи міцні знання, наполегливість та всебічну підтримку батьків, їй обов’язково вдасться реалізувати всі свої професійні плани.

Наталія Процюк, учениця 9 класу Іванівської ЗОШ I-II ст.:

- на акції я отримала для себе багато цікавої інформації. Для мене було несподіванкою, що існує безліч професій, про які я досі майже нічого не знала. Я ще раз змогла впевнитись, що професія, про яку я мрію, дійсно мені підходить. Дізналась про те, що у центрі зайнятості можна пройти більш поглиблене діагностичне обстеження для кращого пізнання своїх умінь, навичок, здібностей. Вдячна всім, хто допоміг нам зустрітись з нашими майбутніми професіями.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Чернівцях завершився ...

КОМЕНТАРІ