У Рівненській області рятувальники ДСНС провели навчання з ліквідації аварій у системах життєзабезпечення в осінньо-зимовий період

У Рівненській області рятувальники ДСНС провели навчання з ліквідації аварій у системах життєзабезпечення в осінньо-зимовий період

15.11.13 12:39 0 892
14 листопада в селищі Городище Рівненського району на новоствореному навчально-тренувальному комплексі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області відбулися навчання аварійно-рятувальних служб та служб цивільного захисту міста Рівне під час ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ризиками осінньо-зимового періоду.

У навчаннях прийняли участь пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС, екстрена медицина катастроф, аварійні бригади «Рівнегаз», «Рівнеенерго», «Рівнеоблводоканал», УМВС, ДАІ.

За тактичним задумом відпрацьовувалося п’ять фаз тренувань. Перша фаза - внаслідок вибуху газо-повітряної суміші сталося руйнування будівельних конструкцій житлового будинку. Виникли окремі осередки загорянь. Під завалами опинилися люди. Друга фаза - внаслідок аварійної посадки військового літака стався витік пального з подальшим загорянням. Третя фаза - внаслідок дорожньо-транспортної пригоди на автозаправній станції сталося загоряння заправочної колонки, автомобілі отримали механічні пошкодження, водії та пасажири самостійно не можуть покинути транспортні засоби, існує загроза вибуху. Четверта фаза - внаслідок сходження колісних пар залізничного вагону з аміаком, сталась розгерметизація запірної арматури з подальшим витоком аміаку. П’ята фаза - внаслідок погіршення погодних умов створились замети та замело дорогу, що призвело до заторів руху автотранспорту.

В загальному у навчаннях взяло участь понад 50 рятувальників Держслужби з НС та працівників екстрених служб міста і було задіяно 15 одиниць пожежно-рятувальної, спеціальної, інженерної та допомоміжної техніки.

Як відмітив перший заступник начальника Головного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Крук: «В цілому мета навчань була досягнута – рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з аварійними службами обласного центру.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ