У Рівненській області прокуратура продовжує перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства на території зеленого Тунелю

У Рівненській області прокуратура продовжує перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства на території зеленого Тунелю

15.11.13 14:56 0 845
У зв’язку із знищенням дерев у відомому місці відпочинку населення "Тунель кохання", прокуратура Рівненської області організувала перевірки додержання вимог природоохоронного та іншого законодавства на території вказаного об'єкту.

На даний час з’ясовано, що балансоутримувачем під'їзної колії уздовж Тунелю є ВП „Рівненська дистанція колії”. Відповідно до інформації Управління Держземагенства у Рівненському районі територія під колією відноситься до земель (у складі угідь забудовані землі промисловості) на території Оржівської і Клеванської селищних рад.

Прокурорською перевіркою з'ясовується із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції та Державної інспекції сільського господарства наявність порушень чинного законодавства у діяльності органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, а також власника і користувача під'їзної колії при утриманні зеленого Тунелю. До перевірки також залученні ревізори з безпеки руху ДТГО«Львівська залізниця» в частині додержання законодавства у сфері безпеки руху та експлуатації під’їзної колії.

Крім того, за фактом порубки 22 дерев різних порід уздовж Тунелю працівники Рівненського РВ УМВС України в області розслідують кримінальне провадження за ст. 246 КК України. Вживаються заходи до з'ясування всіх обставин події та встановлення осіб, які вчинили правопорушення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ