На Тернопіллі керівник Підгаєччини доповів голові ОДА про розвиток громадянського суспільства у районі

На Тернопіллі керівник Підгаєччини доповів голові ОДА про розвиток громадянського суспільства у районі

15.11.13 13:11 0 906
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян зустрівся з головою Підгаєцької райдержадміністрації Володимиром Боднаром.

В рамках реалізації в регіонах завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики голова райдержадміністрації доповів про питання взаємодії органів виконавчої влади та громадсько-просвітницьких організацій району.

За словами Володимира Боднара, з метою залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики при виконкомах сільських та міської ради працюють уповноважені на громадських засадах служби у справах дітей. Їх чисельність складає 22 особи. Переважну більшість уповноважених складають педагоги. Ці посади затверджені виконавчими комітетами сільських та міської рад. Уповноважений забезпечує реалізацію на відповідній території державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячої бездоглядності та попередження правопорушень серед них. Діяльність уповноважених стимулює формування громадської думки до вирішення проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема щодо влаштування їх до сімейних форм виховання, дітей, які опинилися у складній життєвій ситуації, а також до роботи з дітьми щодо їх соціального захисту, сприяння фізичному, духовному та інтелектуальному розвиткові, запобігання на території сільської ради дитячій бездоглядності, профілактики правопорушень. Уповноважені приймають активну участь у правовому вихованні дітей.

"Реалізація в регіонах завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики є у постійному полі уваги керівників органів виконавчої влади і у цьому питанні робота проводиться у тісній співпраці з інститутами громадянського суспільства. Це стосується усіх сфер життя. Влада на місцях при прийнятті рішень прислуховується до громадськості, що є важливим фактором розвитку демократичного суспільства", - заявив Володимир Боднар.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Рішення 19 ...

КОМЕНТАРІ