На Тернопіллі розповіли як не стати жертвою квартирних крадіїв - радять міліціонери

На Тернопіллі розповіли як не стати жертвою квартирних крадіїв - радять міліціонери

15.11.13 14:16 0 890
З початку року на Тернопільщині зареєстровано 129 квартирних крадіжок. 79 фактів незаконного проникнення до чужих осель міліціонерам вдалося розкрити гарячими слідами.

Як розповіли в обласному управлінні карного розшуку, в поле зору тернопільських міліціонерів цього року потрапляли не тільки місцеві, а й заїжджі домушники.

До квартир злодії потрапляли, або підібравши ключі до вхідних дверей, або виламавши серцевину замка. Жертвами, як правило, ставали люди, які не обладнали будь-якими засобами захисту власні квартири. З таких помешкань виносили не тільки гроші, а й побутову техніку. Після крадіжок господарі вже не економлять на безпеці - встановлюють надійні замки, сигналізацію, ще й радять це зробити сусідам.

Як вберегти майно від крадіїв – кожен обирає сам. Але, з досвіду відомо і практикою перевірено – найбільш ефективним засобом захисту помешкання є встановлена сигналізація, коли власники здають квартири під охорону. Пам’ятайте, витрати на встановлення охоронної сигналізації завжди набагато менші від втрат, коли обкрадуть ваше помешкання.

Зауважте, металопластикові вікна злодієві легше відкрити, як дерев’яні конструкції. Довірте встановлення замків на вхідних дверях професійним майстрам. Не економте на встановленні надійних металевих вхідних дверей. Не можна встановлювати замки, які не мають захисту від зламу.

Не залишайте гроші, золоті вироби та інші цінні речі без нагляду. Якщо мешкаєте на нижніх поверхах, встановлені на вікнах металеві решітки допоможуть вберегтися від домушників.

Запідозривши крадіжку, не заходьте усередину квартири, негайно телефонуйте у чергову частину міліції. Не мовчіть, коли бачите незнайомців, які з валізами із спеціальними інструментами приглядаються до дверей ваших сусідів.

Телефонуйте правоохоронцям - вони перевірять чи часом не заїжджі гастролери мають намір проникнути до чужої оселі.

Cектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: ...
Наступна новина: Дешам: "Гравці збірної ...

КОМЕНТАРІ