У Росії учасницю Pussy Riot поклали до лікарні на обстеження – чоловік

У Росії учасницю Pussy Riot поклали до лікарні на обстеження – чоловік

15.11.13 08:06 0 658
Засуджену учасницю російського жіночого панк-гурту Pussy Riot Надію Толоконникову поклали до туберкульозної лікарні в місті Красноярську в Сибіру, повідомив її чоловік Петро Верзилов. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, там її мають обстежити через ускладнення після голодівки протесту, яку вона влаштувала, ще перебуваючи в колонії в Мордовії.

Верзилов також повідомив, що дружині дозволили поговорити з ним телефоном і розповісти про свій стан уперше за 26 днів.

Також суд у Мордовії ухвалив передати до суду у Красноярську клопотання Толоконникової про заміну їй решти терміну позбавлення волі на м’якше покарання.

Перед цим Толоконникова пережила тривале етапування з Мордовії до колонії у Красноярському краї, яке протривало з 22 жовтня до останніх днів. Російські пенітенціарії вирішили етапувати її саме до Красноярського краю, обґрунтовуючи це рішення тим, що Толоконникова народилася в цьому краї, постійно зареєстрована в місті Норильську цього краю, тому відбування нею покарання саме там «сприятиме її ресоціалізації».

Її рекомендували перевести до колонії в іншій частині Росії за результатами перевірок після її протесту в колонії в Мордовії, де вона оголосила голодівку, заявивши про примушування в’язнів до понаднормової роботи, низькі заробітки, незадовільні умови утримання й ненадання їй медичної допомоги, і враховуючи її звернення з проханням забезпечити її особисту безпеку, мовиться в повідомленні.

Надія Толоконникова, як і ще одна учасниця гурту Марія Альохіна, зараз відбуває дворічний термін позбавлення волі, який має завершитися в березні наступного року. Третій засудженій учасниці Pussy Riot Катерині Самуцевич після апеляції такий же термін замінили на умовний, іншим двом у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Буковини ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ