На Хмельниччині уряд пропонує доповнити перелік джерел формування Державного дорожнього фонду

На Хмельниччині уряд пропонує доповнити перелік джерел формування Державного дорожнього фонду

15.11.13 08:06 0 684
Кабінет Міністрів України 13 листопада, схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення Державного дорожнього фонду». Документом, зокрема, доповнено перелік джерел фінансування робіт з будівництва та ремонту автошляхів. Окрім надходжень від акцизного збору та ввізного мита на нафтопродукти, акцизного збору та ввізного мита з імпортованих на митну територію України транспортних засобів та шин до них відтепер Державний дорожній фонд зможе наповнюватися відрахуваннями від сплати за проїзд великоваговими автомобілями.

Як зазначив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, гроші, отримані від власників великовантажного автотранспорту, мають спрямовуватися винятково на утримання та ремонт автомобільних доріг.

«Це в інтересах самих вантажоперевізників. Адже ремонти сучасних вантажівок внаслідок їзди поганими дорогами - справа значно дорожча, ніж помірна сплата за користування якісними автошляхами. Така компенсація - поширена ефективна європейська практика. І в цьому випадку, як і у законодавстві в цілому, Україна застосовує успішний досвід Європи», - сказав Олександ Вілкул.

Розмір та порядок справляння плати за проїзд великотоннажних автомобілів визначатиме Кабінет Міністрів України.

Міністр інфраструктури Володимир Козак наголосив, що кошти з Державного дорожнього фонду отримуватимуть обласні адміністрації та Укравтодор, між якими буде розподілено функції відповідальності за дороги державного значення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Буковини ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ