На Хмельниччині завдання територіальних центрів соціального обслуговування – надання якісних соціальних послуг

На Хмельниччині завдання територіальних центрів соціального обслуговування – надання якісних соціальних послуг

15.11.13 11:13 0 687
Важливе місце в системі соціального захисту населення займають територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які виконують невід'ємну роль у реалізації соціальної політики держави. Якість наданих ними послуг перш за все залежить від вміння їх керівників організовувати роботу колективу у вирішенні виробничих завдань. в приміщенні Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбувся семінар-нарада із директорами територіальних центрів соціального обслуговування з метою надання методичної допомоги у вирішенні питань, що стосуються діяльності очолюваних ними закладів.

У зазначеному заході, організованого Департаментом соціального захисту населення, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко та директор Департаменту Світлана Лукомська.

Вадим Дмитрович наголосив, що першочерговим напрямом роботи мережі територіальних центрів області, в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, є максимальне збільшення та наближення спектру соціальних послуг до потреб сільського населення та підвищення їх якості.

В області 28 територіальних центрів соціального обслуговування надають соціальні послуги у всіх містах та районах.

Результатом реформування соціальної політики держави останніх років є те, що послугами територіальних центрів можуть користуватись не тільки одинокі громадяни, але й громадяни, що мають працездатних членів родини, однак які з певних життєвих обставин не можуть забезпечити необхідний догляд і допомогу. Такі громадяни мають право отримати послуги на платній умові.

В області в середньому потребуючим верствам населення надається понад 50 видів соціальних послуг.

Охопленість громадян соціальними послугами територіальних центрів за 9 місяців поточного року становила 84,9% до чисельності потребуючих.

Територіальними центрами Віньковецького, Волочиського, Чемеровецького, Шепетівського районів, Чорноострівським терцентром (Хмельницького району), Нетішинським та Славутським міським терцентром, протягом 9 місяців 2013 року, забезпечено потребу громадян в соціальних послугах в повному обсязі.

Звертаючись до учасників заходу, посадовець акцентував на необхідності об’єднання зусиль Департаменту соціального захисту населення, райдержадміністраціями та міськвиконкомами з метою вивчення можливостей створення відповідних підрозділів терцентрів, особливо у віддалених сільських населених пунктах, врахувати потребу в соціальних послугах кожної людини.

Хмельничани приймають активну участь в процесі реформування системи надання соціальних послуг.

Результатом впровадження інноваційних методів та форм роботи із громадянами, що потребують соціального обслуговування стало впровадження мультидисплінарного підходу в обслуговуванні (надання одночасно комплексу послуг), відкриття «Університету III віку» на базі Кам’янець-Подільського терцентру «Довголіття» та Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), «Галакомплексу» при Новоушицькому терцентрі.

У територіальних центрах «Довголіття» м. Кам.-Подільський та Новоушицького району запроваджена послуга «Соціальне таксі».

Протягом 2010-13 років відкриті відділення в терцентрах Красилівського, Полонського, Теофіпольського, Кам’янець-Подільського, Білогірського, Городоцького, Ярмолинецького, Славутського, Деражнянського районів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігівській міській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ