На Хмельниччині міліціонери разом з незрячими людьми організували просвітницьку акцію для водіїв та пішоходів

На Хмельниччині міліціонери разом з незрячими людьми організували просвітницьку акцію для водіїв та пішоходів

15.11.13 12:06 0 708
У Хмельницькій області за ініціативи обласного управління міліції проходить тиждень, присвячений безпеці на дорозі людей з вадами зору, - людям роздають буклети про труднощі, з якими незрячі стикаються на дорогах. Основний месседж акції: побачив незрячого - якщо ти водій, зупинись і пропусти, якщо пішохід – не будь байдужим і допоможи.

Акція правоохоронців приурочена Дню незрячих людей, яки відзначається цього тижня в усьому світі. Об‘єднавши зусилля, працівники міліції та представники українського товариства сліпих роздавали водіям інформаційні матеріали про труднощі, з якими незрячі щодня стикаються на дорогах.

Один з активістів заходу, Володимир Васюра - інвалід першої групи. Незрячий чоловік за своє життя добре вивчив маршрут, яким користується щодня. Однак, він розповідає, що часто трапляються непередбачувані ситуації, наприклад, нерідко наштовхується на рекламні щити, які власники магазинів виставляють на тротуарах, де їм заманеться, травмується, натикаючись на припарковані будь-де на тротуарах автомобілі. Та найбільша проблема для людей з вадами зору - пішохідні переходи та водії, які не те що незрячих, а й здорових громадян не завжди пропускають. З цієї причини, кажуть представники УТОСу, більшість незрячих людей, щоб не наражатися на небезпеку, виходить на вулицю лише за крайньої потреби. Про це постійно говорять і працівники міліції у своїх зверненнях до влади та громадськості.

Заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Микола Довгань розповідає:

- На даний момент основною проблемою є те, що навіть в обласному центрі з 86 світлофорів лише 32 обладнані звуковими сигналами, завдяки яким дорогу можуть переходити громадяни з вадами зору. Велику проблему для таких особливих людей створюють також і водії, котрі порушують правила паркування. Нерідко звичайній людині доводиться виходити на проїжджу частину, щоб обійти кинуте посеред тротуару авто, а що вже говорити про тих, хто рухається у повній темряві лише по звуках. Ми з цим намагаємося боротися усіма можливими способами, але більше, на мою думку, тут залежить від громадськості, від самосвідомості громадян, їх вміння поважати та допомагати ближньому.

УТОСівці підготували звернення до міських чиновників. У ньому вказали, чого не вистачає місту Хмельницькому для безпеки сліпих. Свої підписи під ним поставили і правоохоронці.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі підтримка ...

КОМЕНТАРІ