На Львівщині на один реабілітаційний центр стане більше

На Львівщині на один реабілітаційний центр стане більше

15.11.13 11:56 0 722
На Львівщині діє дев’ять реабілітаційних центрів. Зокрема, у Миколаївському, Кам’янка-Буському, Жовківському, Золочівському районах та у м. Львові. Також до кінця цього року планують відкрити ще один такий заклад у Миколаївському районі.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Яковець.

Вона розповіла, що в області 994 дитини не можуть самостійно пересуватися і бути без сторонньої допомоги.

«Донедавна у нас було кілька центрів реабілітації, які мали вузьку спеціалізацію і здебільшого працювали на громадських засадах. Тепер є мережа, яка складається з дев’яти центрів, що надають послуги з медичного, психологічного обслуговування. Вони працюють у режимі денного перебування дітей. Батьки можуть залишити тут дітей на кілька годин під опікою фахівців центру», – розповіла Оксана Яковець.

Вона зазначила, що центрів недостатньо, бо кількість діток із вадами здоров’я не зменшується.

«Треба ще мінімум п’ять. Але такий заклад формується залежно від необхідності. Якщо буде більше дітей, які потребують реабілітації, то з’являтиметься потреба у нових центрах», – зазначила заступник директора департаменту соціального захисту населення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ