Валентин Семенов: Івано-Франківська митниця наближає свою діяльність до європейських стандартів

Валентин Семенов: Івано-Франківська митниця наближає свою діяльність до європейських стандартів

15.11.13 18:27 0 794
На сьогодні проводяться реформи, спрямовані на створення сприятливого інвестиційного клімату, активізації міжнародної торгівлі, а також наближення національних стандартів митних процедур до європейських. Про це заявив начальник Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентин Семенов.
«Уже зараз законодавство передбачає мінімізацію втручання працівників Міндоходів у процес оформлення та перевірки вантажів завдяки впровадженню електронної форми подачі й оформлення документів та перехід на сучасні технології перевірки вантажів на митниці, - наголосив посадовець. - Втім, на сьогодні все ще триває робота в цьому напрямку, доопрацьовується відповідна законодавча база, яка дасть можливість скоротити час і огляд вантажів під час їх розмитнення».
За даними митниці, на сьогодні близько 95 відс. митних декларацій оформляється в електронному вигляді. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх частка зросла майже на 85 відсотків.
Митницею доглядається близько 3,5 відс. вантажів, при 15 відс. – у минулому році. До слова, угодою між Урядом України та Європейським Союзом передбачено зменшення кількості митних оглядів до показника, що складає не більше 5 відсотків. Такого результату вдалося досягти завдяки впровадженню підходів, що ґрунтуються на аналізі ризиків та митного пост-аудиту.
Тривалість оглядів вантажів при розмитнені також приведена до європейського рівня - середній час тривалості митного оформлення експортних операцій складає 30 хвилин, що на 4 хвилини менше в порівнянні з минулим роком. Імпортні операції проводяться за 1 годину, або на 25 хвилин менше.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ