Газета «Волинь»: «Ризикували сусіди потерпілих, а я просто виконував свою роботу»

Газета «Волинь»: «Ризикували сусіди потерпілих, а я просто виконував свою роботу»

16.11.13 14:04 0 880
Ось так скромно означив свій вчинок 25-річний ковельчанин Микола Хаймик (на фото), який під час пожежі врятував дитину та бабусю.

14 вересня у Ковелі в одній із квартир дев’ятиповерхового будинку, що на вулиці Володимирській, зайнявся вогонь. На виклик прибула рятувальна бригада.

— Під час пожежі у приміщенні було дві пенсіонерки, чоловік років тридцяти та двоє дітей — хлопчик і дівчинка, яким на вигляд 6–7 років, — розповідає Микола.

Ще до приїзду пожежників сусіди потерпілих витягнули із задимленої квартири одну жінку. Саме ці люди, вважає рятівник, заслуговують на особливу подяку, адже кинулись у вогонь без відповідного обмундирування, на свій страх і ризик.

— Діти дуже перелякалися. Дівчинка весь час гукала маму, – пригадує Микола. – Чоловік втрачав свідомість у коридорі, а напівнепритомну бабусю винесли на руках із кухні. За хлопчиком піднімалися драбиною на балкон.

Імовірно, вогонь спалахнув від несправного телевізора, а звідти перекинувся на розташований поблизу диван. Горіли синтетичні речі, обвуглилися шпалери. Мешканцям квартири більше шкоди завдав небезпечний їдкий дим, аніж вогонь.

— Після того як врятували людей та загасили пожежу, підійшов до чоловіків, які живуть по сусідству, – каже хлопець. – Потиснув їм руки, бо вони справжні молодці, не побоялися.

…Уже п’ять років Микола Хаймик рятує людські життя у різних надзвичайних ситуаціях. Нині молодий чоловік працює у державній пожежно–рятувальній частині №4 у Ковелі, виконує обов’язки молодшого сержанта служби цивільного захисту. Днями переміг в обласному конкурсі «Найкращий рятівник», який проводить управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Микола зізнається: приємно й почесно було отримати визнання та нагороду. Хоча загалом до несподіваної уваги ставиться спокійно.

— Люблю свою професію за рух та адреналін, – зізнається пожежник. – Але найбільше за те, що її призначення — рятувати людські життя.

Коли нічого не горить, Микола грає у футбол, займається боксом та спортивним орієнтуванням. Тобто підтримує себе у бойовій формі.

Ярослава ТИМОЩУК, газета "Волинь"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі завдяки ...

КОМЕНТАРІ