У Волинській області облдержадміністрація об’єднує наміри ланок громадянського суспільства у завданнях соціально-економічного розвитку регіону

У Волинській області облдержадміністрація об’єднує наміри ланок громадянського суспільства у завданнях соціально-економічного розвитку регіону

16.11.13 16:05 0 751
Заходи щодо співпраці Національних університетів області та місцевих органів виконавчої влади з питань реалізації стратегічних напрямків економічного і соціального розвитку Волинської області на 2014-2015 роки обговорили на засіданні регіональної ради гуманітарного розвитку та громадської ради при ОДА, яке провів голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Стратегічні напрями розвитку області на 2014 – 2015 роки визначені у Стратегії економічного і соціального розвитку області до 2015 року. У 2012 році регіональна Стратегія була приведена у відповідність з вимогами часу та актуалізована. За ініціативи облдержадміністрації цю роботу здійснили фахівці Інституту стратегічних досліджень при Президентові України. Долучились до обговорення її проекту й провідні науковці ВУЗ. Їхні пропозиції були використані при формуванні того варіанту Стратегії, який затверджений рішенням обласної ради.

Проректор з наукової роботи СНУ ім. Лесі Українки Михайло Яцишин повідомив, що університетами запропоновані заходи по наступних напрямках: розбудова аграрного сектору та впровадження аграрної реформи; розвиток туристично-рекреаційного сектору, а також транспортно-логістичної та транзитної сфер; розбудова потенціалу інноваційного розвитку промисловості; розширення міжрегіонального співробітництва та оптимізація транскордонної співпраці; економіко-екологічний розвиток та формування «зеленої» економіки; енергоефективність; забезпечення збалансованого просторового розвитку.

Влада та науковці також вважають, що актуальними є проведення ряду досліджень тенденцій розвитку окремих сфер діяльності та галузей. Зокрема, формування інноваційних кластерів прикордонних регіонів, регіонального ринку готельних послуг, рекреаційного потенціалу, формування та розвиток логістичної рекреаційної системи, покращення транспортно-експлуатаційних показників доріг; функціонування центру проектного менеджменту з метою розробки міжнародних проектів, дослідження екологічних проблем.

«Важливо, щоб результати цих досліджень мали практичне застосування, - сказав Борис Клімчук. - Має бути тісний зв’язок між владою, наукою і бізнесом. Проведення наукових досліджень мають розроблятися на замовлення бізнесу на договірній основі. І, звичайно, впроваджуватися».

Члени гуманітарної та громадської рад схвалили проект пропонованих заходів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Кубок Турчина-2013" ...
Наступна новина: Житомирщина: 20.11 – ...

КОМЕНТАРІ