З нагоди 200-ліття від дня народження Т.Г. Шевченка на Волині перевидадуть «Кобзар» накладом 50000 примірників, а театрали приготують прем’єри

З нагоди 200-ліття від дня народження Т.Г. Шевченка на Волині перевидадуть «Кобзар» накладом 50000 примірників, а театрали приготують прем’єри

16.11.13 17:01 0 848
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Олександр Курилюк зустрілись з членами регіональної ради гуманітарного розвитку та громадської ради при облдержадміністрації, аби обговорити питання підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Начальник управління культури ОДА Володимир Лисюк поінформував, що 16 жовтня 2012 року було прийнято розпорядження голови облдержадміністрації щодо проведення обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці». Він проходить у три етапи: жовтень 2012 – квітень 2013 років; травень – грудень 2013 року та впродовж 2014 року.

У 2012-2013 роках у всіх районах області відбулись шевченківські читання, пройшли творчі звіти та тематичні концерти. Представники образотворчого та прикладного мистецтва організували виставки.

Однак наймасовіші заходи волинян чекають попереду. Так, 7 січня 2014 року у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка відбудеться прем’єрна постановка вистави за п’єсою Кобзаря «Назар Стодоля», а Волинський академічний обласний театр ляльок готує виставу «Тарас» за п’єсою Богдана Стельмаха.

Також у першому кварталі наступного року відбудуться літературні конкурси кобзарського мистецтва: «Єднаймо душі словом Кобзаря» та «Я в світ іду з Кобзарем». Заплановано звіти і концерти Волинської обласної філармонії та училища культури і мистецтв ім. І. Стравінського.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук висловив ідею перевидати «Кобзар» з ілюстраціями дітей тиражем в 50 тисяч примірників, аби повернути та подарувати книгу усім, хто хоче і у кого її немає. «Нехай «Кобзар» повертається і в прямому, і в переносному змісті. Шевченка необхідно поширити в маси, дійти до кожного населеного пункту», - підкреслив він.

Долучиться до святкування 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка й Волинська обласна державна телерадіокомпанія. Медійники вже готують низку фільмів, присвячених життю і творчості Великому Кобзарю.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Микола Головач привітав ...
Наступна новина: На Тернопільщині створили ...

КОМЕНТАРІ